Monica Macovei a ajuns acasa la miezul noptii. A gasit un puternic miros de gaze care se simtea inca de pe casa scarilor si doua ochiuri de la aragaz deschise si fara flacara

A deschis ferestrele, s-a plimbat pe strada o jumatate de ora si i-a povestit la telefon unei cunostinte ce s-a intimplat. Totodata, l-a anuntat pe seful DNA, Daniel Morar. Incidentul este cu atit mai bizar cu cit cu aproximativ doua ore inainte Macovei trecuse pe acasa sa-si ia un pardesiu si nu observase nimic suspect, dar nici nu umblase la aragaz. Casa in care locuieste ministrul Justitiei este complet lipsita de masuri de securitate si este foarte usor accesibila. Imobilul are o usa pe care se intra din strada, iar scarile urca direct pina la apartamentul de la etajul doi, ultimul, ocupat de Macovei. SPP a comunicat ieri ca nu are cunostinta despre eveniment.

Un incident cel putin bizar s-a petrecut in noaptea de joi spre vineri in locuinta ministrului Justitiei. Era aproape de miezul noptii si, cind a deschis usa, Monica Macovei a simtit un puternic miros de gaz. Nu a aprins luminile si a descoperit ca aragazul avea doua ochiuri deschise, dar fara flacara. Ministrul Justitiei a deschis imediat toate ferestrele si a iesit afara pret de o jumatate de ora, pina s-a aerisit locuinta. Dupa putin timp, a fost sunata intimplator de o cunostinta apropiata, careia i-a relatat incidentul si cu care s-a sfatuit cum sa rezolve situatia. Persoana cu care a vorbit ministrul, si care ne-a solicitat anonimatul, sustine ca Monica Macovei a refuzat toate sfaturile de securitate si a decis sa ramina acasa peste noapte.

Morar: "Nu comentez"

In afara de convorbirea telefonica evocata mai sus, Monica Macovei a trimis un mesaj scris cu telefonul mobil si procurorului-sef al DNA, Daniel Morar. Acesta era la birou si avea telefonul inchis la acea ora. Dupa ce a terminat lucrul si si-a deschis telefonul, seful DNA a purtat o discutie cu Monica Macovei pe seama aceluiasi eveniment.

Rugat sa discute pe marginea incidentului de joi noapte, acesta a spus initial ca nu stie despre ce este vorba. Cind i-am precizat ca este vorba despre incidentul in care a fost implicata Monica Macovei, Morar ne-a declarat: "Nu pot sa comentez acest eveniment", fara a-l nega, asadar.

Ipoteza unei neglijente din partea ministrului, care ar fi uitat aragazul deschis, este putin probabila, din moment ce s-au gasit deschise doua ochiuri, si nu doar unul. In plus, potrivit marturiilor obtinute, Monica Macovei ar fi trecut pe acasa cam cu doua ore inainte de a gasi aragazul deschis, ca sa-si ia un pardesiu. La acel moment, nu a vazut nimic suspect in casa si nici nu a folosit aragazul.

Nici o masura de securitate

Intrarea la casa ministrului Macovei este complet lipsita de securitate. Monica Macovei locuieste la etajul 2 al unei vile din centrul Bucurestiului. Intrarea in casa e direct din strada, pe o usa comuna, la care mai au acces vecina de la etajul 1, Elena Bercea, si chiriasul de la parter, Serban Rosmeteanu. Usa nu este pazita de nici un SPP-ist, se incuie cu cheia si are interfon. In dreptul tastei apartamentului Monicai Macovei este trecut numele ei. Acelasi nume, cu litere mai mari, este trecut si pe cutia postala atasata de usa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.