Nerespectarea protocolului semnat, la inceputul lunii februarie a.c., intre Federatia Sanitas si Ministerul Sanatatii, va scoate cadrele medicale in strada.

In cadrul Consiliului National al Federatiei Sanitas s-a luat decizia ca, in data de 9 mai a.c., cadrele medicale sa organizeze un miting in Capitala. "Ne asteptam ca la aceasta actiune de protest sa participe aproximativ 3.000 de persoane. Cadrele medicale sunt nemultumite de faptul ca in unele unitati sanitare nici acum nu s-a acordat al 13-lea salariu, desi acesta trebuia primit pana la sfarsitul lunii februarie. In alte unitati se acorda lunar mai putin de 20 de tichete de masa, desi legea prevede acordarea a cate 20 de tichete in fiecare luna. In continuare ramane problema acordarii sporurilor", ne-a declarat Marius Petcu, presedintele Federatiei Sanitas.

In plus, a aparut o noua revendicare: "Cadrele medicale solicita blocarea privatizarii unitatilor sanitare publice in conditiile in care pacientii nostri sunt saraci sau macar privatizarea acestor unitati in conditii avantajoase si pentru cadrele medicale. Aceasta inseamna, in primul rand, pastrarea locurilor de munca".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.