Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 10 aprilie judecarea recursului procurorilor fata de decizia Tribunalului Bucuresti de judecare in libertate a lui Dinu Patriciu, acuzat in dosarul Rompetrol.
Decizia a fost luata, ieri, dupa ce reprezentantul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a cerut acest lucru in vederea motivarii recursului. Amintim ca, la 27 martie, instanta Tribunalului Bucuresti a respins, ca nefondata, propunerea de arestare preventiva a lui Dinu Patriciu, iar procurorii au atacat cu recurs.

Cu o luna in urma, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au solicitat instantei de judecata emiterea unor mandate de arestare preventiva a lui Dinu Patriciu, George Philip Stephenson si Colin Richard Hart, pentru comiterea mai multor infractiuni economice in legatura cu constituirea unui grup infractional organizat, transfrontalier.

Potrivit actului prin care procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Dinu Patriciu, punerea in miscare a actiunii penale a vizat comiterea a doua infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave; complicitate la evaziune fiscala; vanzarea pe seama societatii Rompetrol SA de actiuni despre care avea cunostinta ca sunt vadit inferioare valorilor efective in scopul obtinerii pentru sine sau pentru alte persoane a unui folos in paguba societatii; manipularea pietei de capital; dezvaluire de informatii privilegiate; delapidare cu consecinte deosebit de grave.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.