Fostul director al lui Dinamo, Giovani Becali, s-a intors ieri la cazinoul Hilton, cu un alai de bodyguarzi dupa el, ca sa asiste, personal, la reverificarea mesei de joc unde a pierdut saptamana trecuta 215.000 euro

Reporterii "Averea" au fost martori la o reconstituire extrem de tensionata, care a scos la iveala faptul ca pana si vicepremierul George Copos s-a implicat in acest scandal.

"Cartonas galben" de la Copos

Giovani a ajuns la Athen?e Palace Hilton in jurul orei 9.15. A incercat sa parcheze pe Victoriei, dar s-a razgandit si a oprit in fata hotelului. Unul dintre angajatii de la Hilton avea sa ne lamureasca: "Cand a facut scandal aici de-a intors tot hotelul cu fundul in sus l-a sunat domnul Copos (n.red. - actionarul majoritar de la "Hilton") si i-a zis sa nu-si mai permita orice, ca iese foc mare!"

Escortat de avocat, Ioan Becali a intrat in cazinou, in sala privata, s-a asezat la masa si a comandat un pepsi cu gheata, parand ca se simte ca la el acasa! La nici cinci minute, au aparut si doi bodyguarzi. Fostul impresar s-a facut si mai comod. A raspuns la telefonul mobil. In paralel, a tinut sa-l puna la punct pe inspectorul-sef de la Biroul de Metrologie, care, la prima evaluare, stabilise ca ruleta e OK: "Ce, ma, tu esti cu ei?! Ai luat bani?! Ca vorbesc eu cu sefu' tau si va cumpar toata Metrologia!". Bodyguarzii nu puteau sa nu-i tina isonul si unul dintre ei, cu o mina de agent federal american, l-a luat si el in primire pe inspectorul-sef Cozma: "Lasa, ba, ca stiu eu tot despre tine... ca inchizi ochii la astia. Crezi ca nu mi-a zis mie..."

Comisarul-sef Gheorghe Geambasu, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, n-a avut nicio reactie. A intrat doar intr-un clinci verbal cu directorul cazinoului, Sorin Constantinescu, ceea ce l-a intaratat si mai mult pe Becali: "Va inchid eu cazinoul si va cer despagubiri de un milion de euro pentru ca ruleta a fost ?masluita?! Ajung cu voi pana la Haga!"

A pierdut din castig!

Culisele scandalului provocat de Becali la cazinou au ascuns pana acum faptul ca suma reala pierduta n-ar fi de 215.000 de euro, cum a pretins Giovani, ci mai mica. Surse din interiorul cazinoului ne-au dezvaluit ca Becali a intrat in joc la prima mana cu 7.000 de euro, avea la un moment dat castig de 100.000, dar nu s-a oprit si a mizat pana a ramas fara un eurocent! I s-au mai adus ulterior inca 45.000 de euro, pe care i-a pierdut, dar la Black Jack. Sorin Constantinescu n-a vrut nici sa confirme, nici sa infirme aceasta informatie, insa ne-a declarat: "Pot sa va spun doar ca a jucat la ruleta si a castigat bine, bine! Iar domnul Becali se plange acum tocmai de ruleta. Nu e corect".

Altfel, surse din "Hilton" ne-au dezvaluit ca Becali ar fi fost trecut pe un caiet de datornici, dupa ce-a terminat primii bani. "Nu-i adevarat. Nu putem sa trecem pe nimeni pe vreun caiet pentru ca n-ar fi legal!", a insistat sa ne precizeze directorul cazinoului.

Cu toate ca, la negru, chiar daca e ilegal, majoritatea cazinourilor practica imprumutatul clientilor care sunt seriosi. Dupa ce s-a revizionat caseta cu inregistrarea momentului in care s-a testat daca masa de joc nu este inclinata, Becali a parasit cazinoul. I-a lasat pe avocat si un bodyguard sa "supravegheze" cele 800 de aruncari la masa de ruleta. "Stati cu ochii pe ei ca astia fura!", i-a taxat Becali pe inspectorii de la Metrologie. Rezultatele verificarilor vor fi introduse intr-un calculator si anuntate la sfarsitul saptamanii. Atunci se va sti daca ruleta a fost sau nu masluita si daca Giovani isi poate lua adio de la un munte de bani.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.