Patinoarul Floreasca din Bucuresti - amenajat special, in 1965, ca loc de agrement pe timp de iarna - risca sa fie desfiintat
Aceasta, deoarece detinatorul complexului, o firma a lui Omar Hayssam, solicita primariei de sector acordul pentru a ridica in loc un hotel de 18 etaje, informeaza Mediafax. In Bucuresti, acesta este al doilea caz - dupa Parcul Bordei, situat pe malul Lacului Floreasca - in care un parc risca sa fie desfiintat pentru a face loc unui complex de cladiri. Situatia Parcului Bordei va fi luata in discutie de consilierii municipali saptamana aceasta si, daca vor aproba Planul Urbanistic Zonal atunci decizia ar putea constitui un precedent ce ar putea fi invocat de cei care vor sa demoleze Patinoarul Floreasca.

Terenul din Parcul Floreasca pe care se afla patinoarul si instalatiile anexe au devenit proprietatea privata a societatii comerciale IAPIT Divertis SA, care a solicitat Primariei sectorului 1, eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea unui hotel de 18 etaje. "Pentru Bucuresti, Patinoarul Floreasca este un simbol, construit si amenajat pentru bucuresteni in anii 1960. Astazi, firma IAPIT Divers SA, actualul proprietar, doreste sa construiasca aici un hotel de peste 70 metri inaltime", a afirmat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.