El a beneficiat de circumstante atenuante ca urmare a cooperarii cu magistratii in finalizarea unui alt caz privind traficul de droguri. Robert Mircea Sandu a fost dat in urmarire in 2004, la sfarsitul lunii februarie, pentru ca se sustragea urmaririi penale. Dupa ce pe numele sau a fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa, Sandu s-a predat procurorilor, in 2 iunie acelasi an.

Potrivit anchetatorilor, Mircea Robert Sandu a facut parte dintr-o retea de traficanti de droguri care actiona in Bucuresti si Constanta, noua dintre membri fiind arestati pentru trafic ilicit de droguri de mare risc. Mircea Robert Sandu a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv pentru trafic si consum de droguri de mare risc, procurorii separand dosarul privind alte 23 de persoane, printre care Ion Alexandru Tiriac, Ileana Lazariuc si Raluca Sandu. In 14 decembrie 2004, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Mircea Robert Sandu la cinci ani de inchisoare. Pedeapsa a fost redusa la trei ani, printr-o decizie ulterioara a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"Vorbeste cu ma-ta, ba!"

Eliberarea lui Robert Mircea Sandu a fost marcata cum se cuvine de parintii acestuia. Casa din strada Plantelor nr.16 A a suferit transformari in ultimele saptamani, toata fatada fiind renovata. Ieri dupa-amiaza, un salahor curata de zor vopseaua ramasa pe geamuri, in timp ce o femeie in varsta ii dadea indicatii pretioase. Am incercat sa stam de vorba cu proaspatul eliberat. "Cine, ma? De unde esti tu, ma? Cu cine sa vorbesti? Du-te, pleaca ma de aici! Vorbeste cu ma-ta! Da-i, ma, drumu' nu auzi!", au fost cele cateva cuvinte aruncate, din poarta, de tatal lui Robert Sandu, fratele presedintelui Federatiei Romane de Fotbal. No comment. Cat despre Robert, acesta si-a petrecut ziua de ieri odihnindu-se. Spre seara, tanarul a plecat de acasa la volanul unui Mercedes.