Rasturnare spectaculoasa de situatie in cazul lui Marcel Tundrea, gorjeanul inchis timp de 12 ani pentru o crima si un viol pe care sustine ca nu le-a comis. Judecatorii brasoveni vor trebui sa stabileasca daca in acest dosar a fost comisa o eroare judiciara, a decis, ieri, instanta suprema.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul declarat de Parchet impotriva deciziei prin care barbatul a fost achitat, dupa ce initial a stat la inchisoare 12 ani. Judecatorii instantei supreme au casat sentinta de achitare pronuntata de Tribunalul Brasov si au dispus rejudecarea dosarului numai in privinta infractiunii de omor calificat. Decizia de ieri este definitiva si nu mai poate fi atacata cu recurs. In urma cu doua saptamani, Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat in discutie recursul procurorilor fata de decizia prin care Curtea de Apel Brasov a dispus, in septembrie 2005, achitarea lui Tundrea.

Procurorul de sedinta a solicitat judecatorilor ca dosarul sa fie trimis spre rejudecare. Reprezentantul Parchetului si-a sustinut cererea cu doua declaratii aduse in fata instantei ale unor persoane care sustin ca Tundrea le-ar fi vorbit de violul si crima comise. Barbatul sustine insa ca declaratiile nu pot fi reale, deoarece el se afla in inchisoare in momentul in care cele doua persoane au afirmat ca au stat de vorba cu el. Cazul Tundrea a fost redeschis in 2004, dupa ce procurorul Emil Mota de la Tribunalul Gorj a cerut revizuirea dosarului barbatului, care executase 12 ani din cei 25 la cati a fost condamnat. Acesta constatase ca Tundrea fusese acuzat in baza declaratiei unei vecine, care, declarase, ulterior, ca a mintit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.