Chiar in ziua in care trebuia sa prezinte dovada investitiilor, firma americana ce a cumparat ARO a anuntat ca da in judecata statul roman

Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului nu a primit pana in momentul de fata nici o notificare oficiala de la firma CrossLander prin care aceasta intentiona de a actiona statul roman in judecata, in baza unor clauze din tratatul bilateral Romania - SUA privind protejarea reciproca a investitiilor, se arata intr-o declaratie a presedintelui AVAS, Razvan Orasanu.

Precizarea AVAS vine in urma anuntului firmei americane ca are intentia de a actiona statul roman in judecata. "Este cel putin curios ca data la care a fost dat acest comunicat de presa coincide cu data la care CrossLander trebuia sa prezinte AVAS dovada investitiilor pentru cel de-al doilea an de contract, dovada pe care nu a produs-o nici pana in momentul de fata", precizeaza Orasanu.
Acesta a mai spus ca "este iarasi la fel de curios cum, simultan cu data la care trebuia sa faca dovada unor investitii, dupa ce am actionat firma in instanta pentru ca a instrainat unele active de la fabrica ARO, a decis sa-si schimbe numele".

Potrivit presedintelui AVAS, la ora actuala situatia la ARO arata ca firma a fost cumparata de la statul roman pe 150.000 dolari dolari, de unde au fost valorificate bunuri de cateva milioane de dolari. "Acum, dupa doi ani de zile, suntem in situatia in care tot statul roman este amenintat cu chemarea in instanta, ca sa raspunda pentru asa-zisa lipsa de deschidere fata de investitori. Vreau sa va asigur ca AVAS si Romania, in general, sunt foarte deschise fata de investitori, in special cei straini, iar acest lucru este demonstrat de zecile si sutele de afaceri, inclusiv americane, care prospera in Romania", a mai precizat presedintele AVAS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.