Din aceasta toamna, se va aplica un nou sistem de amenzi, dar se vor cere si reguli de "buna cuviinta" pentru soferi. Un banal chistoc de tigara aruncat de un sofer pe geamul masinii sau obiceiul des intalnit printre conducatorii auto de a arunca gunoiul din mers in mijlocul soselei vor fi sanctionate, incepand din aceasta toamna, cu amenzi usturatoare, cuprinse intre 2.970.000 si 6.600.000 de lei vechi.

Aceeasi pedeapsa o vor primi si cei care isi abandoneaza masinile vechi pe strada fara sa le mai recupereze vreodata, un alt fenomen larg raspandit prin marile orase si, mai ales, in Bucuresti. Codul Rutier, care va intra in vigoare anul acesta pe 20 septembrie, introduce o noua contraventie, si anume "aruncarea, lasarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substante sau vehicule", pedepsita cu cele mai mari sanctiuni prevazute de viitoarea lege.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.