In clasament conduc Georgiana Pogonaru si Camelia Sucu. In show-biz Monica Barladeanu le-a devansat pe Loredana, Andreea Marin, Andreea Esca

Clasamentul celor mai de succes femei din Romania este condus anul acesta de doua femei manager, dar care au la fel de multe realizari si pe alte planuri. Dintre cele 100 de personalitati prezente in editia de anul trecut, 95 au fost luate in calcul si pentru cea din 2006, dar in cursa au mai intrat 60 de nume noi, iar 34 dintre ele au ajuns chiar sa ocupe un loc in clasament.

Una dintre noutatile topului de anul acesta o constituie metodologia de evaluare, respectiv ponderea criteriilor de departajare. Criteriul "Reusite in 2005" a avut o pondere de 50 la suta in punctajul final al fiecarei candidate, fiind considerat cel mai important in realizarea unui clasament al succesului in actualitate, iar "Cariera" si "Implicarea sociala" au detinut o pondere de 15 la suta, in timp ce "Notorietatea" si "Situatia financiara" - doar 10 la suta. In mare parte datorita acestei schimbari, in editia de acest an predomina femeile care ocupa posturi de conducere in companii de succes (29), urmate indeaproape de femei de afaceri (27).

Prima pagina a clasamentului este ocupata de Georgiana Pogonaru, general manager Romcolor 2000, firma care la randul ei ocupa locul I in domeniul maselor plastice intr-un top al firmelor realizat de Camera de Comert si Industrie Romaniei. Georgiana Pogonaru face parte din Asociatia prietenilor Muzeelor Minovici, din boardul Leading Women Entrepreneurs of the World, si este membra a Asociatiei Internationale a Femeilor. Pe plan personal, doamna Pogonaru se bucura deja de realizarile copiilor - baiatul sau a absolvit Universitatea Cambridge, Colegiul Trinity, iar fiica a fost admisa la un prestigios liceu international. In timpul liber, managerul de la Romcolor citeste multe carti de psihologie si se relaxeaza la schi.

Tot pe primul loc, dar plasata in a doua pozitie nu de punctaj, ci mai degraba de initiala numelui de familie, se afla Camelia Sucu, manager Class Mobexpert, care a mai obtinut in 2005 titlul de "Cea mai buna femeie in afaceri", iar fabricile din cadrul Mobexpert se afla pe primul loc al firmelor din domeniul productiei de mobilier. "Sa fii in Top este o provocare, pentru ca trebuie sa ramai acolo. Dar ma simt implinita ca om, pentru ca pana la urma si in afaceri tot om esti. Tot ce am construit este foarte frumos", sustine Camelia Sucu.

Potrivit "Capital", Camelia Sucu este dovada vie ca ce nu te doboara, te intareste, iar despartirea de cel care i-a fost timp de 18 ani partener de viata si de afaceri, Dan Sucu, este cea mai dureroasa experienta din viata ei. Incearca sa se recladeasca din interior pentru sine si pentru cele doua fete. Printre cele 100 de femei care au avut succes anul trecut se mai afla Maria Grapini, presedinte CA Pasmatex Timisoara, Mariuca Talpes, manager eContent Solutions - Softwin, Aliz Kosza, CEO Okla Foods Romania, Cristina Batlan, director executiv Musette, Anca Maria Hatasim, director executiv al Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham), Alexandra Gatej, presedinte Unilever South Central Europe etc.

11 artiste pentru Romania

Nu mai putin de 11 femei din lumea artistica se afla in topul de anul acesta - stiliste, actrite, creatoare de moda, romance care au cunoscut gustul si pretul succesului in multe cazuri mai intai in strainatate si abia apoi in tara.

Pe Monica Barladeanu au adus-o in Top si cele 19 milioane de americani care au urmarit-o in serialul "Lost", care va rula si la noi luna viitoare.
Filmul, care este distribuit in peste 80 de tari, reprezinta prima reusita de proportii hollywoodiene a romancei, careia multi de aici nu-i dadeau prea multe sanse de izbanda, la plecarea la Los Angeles.
Dar este foarte ambitioasa si a mers la cursuri, auditii, castinguri, iar acum este membra a Asociatiei actorilor profesionisti din SUA, si a avut deja roluri in cinci filme.

Anul trecut a avut o premiera si in tara, cu pelicula "Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, unde are un rol secundar.
In topul celor de la Capital, Monica Barladeanu a lasat in urma anul acesta cateva dive autohtone, intens mediatizate pe mai multe posturi de televiziune - Loredana Groza, Andreea Marin, Andreea Esca si Teo Trandafir.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.