Alecu Chitaru, barbatul care l-a injunghiat, joi seara, pe seful Domeniilor Statului, Tanczos Barna, l-a fugarit, cu pumnalul in mana, si pe consilierul Zoltan Nagy Bege. Desi acesta a strigat disperat dupa ajutor, paznicii nu au avut nicio reactie. La iesire, bodyguarzii i-au restituit lui Chitaru actele si l-au lasat sa plece ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Agresorul a fost adus, ieri, in fata procurorilor Tribunalului Bucuresti, fiind acuzat de tentativa de omor cu premeditare. Alecu Chitaru a devenit cunoscut dupa ce a pozat intr-un fel de lider al taranilor din Cotnari si Bals, dezproprietariti abuziv inainte de ?89. In realitate, Chitaru isi facuse din aceasta o adevarata afacere. Dupa ce obtinea o imputernicire din partea proprietarilor, barbatul facea toate diligentele necesare pe langa autoritatile statului, contra unor sume de bani.

Rabdare de vanator

Furios ca autoritatile locale iesene tergiverseaza retrocedarea, Alecu Chitaru a venit la Bucuresti inca de luni. Acesta s-a dus, cu o petitie, direct la sediul ADS, unde a cerut sa vorbeasca cu Tanczos Barna. Demnitarul nu a avut insa timp sa-l primeasca. Insistent, Chitaru a revenit zi de zi. Joi, stia ca directorul ADS are audiente. Ieseanul s-a prezentat, inca de la prima ora la usa sediului din Stirbei Voda, nr. 43. A tot incercat sa intre in biroul lui Barna, insa, pe la pranz, acesta a fost nevoit sa plece la Senat. Alecu Chitaru nu s-a lasat descurajat. A plecat in oras, a luat masa la un restaurant, dupa care, in jurul orei 17.00, a revenit. Ieseanul si-a lasat buletinul la intrare si a primit in schimb o cartela de acces, cu ajutorul careia si-a deschis, singur, toate usile, pana la biroul lui Barna. Aici, s-a asezat pe un scaun si a asteptat, pana in jurul orei 18.30, timp in care Barna s-a tot plimbat, de colo-colo, cu tot soiul de hartii. "De fiecare data cand trecea prin fata sa, Chitaru incerca, fara succes, sa-l abordeze", ne-a declarat directorul juridic al ADS, Kornelia Nagy Bege. Putin inainte de ora 19.00, mai marele ADS s-ar fi rastit la iesean. "Nu am ce sa discut acum cu tine. Sunt obosit. Pleaca acasa. O sa vorbim alta data", ar fi spus Barna.

Film de groaza

Chitaru a navalit in biroul sefului ADS, si-a deschis diplomatul si a scos un cutit de vanatoare, lung de 20 de centimetri. Fara alte comentarii, l-a lovit in spate pe Barna, in dreptul plamanului drept. Barbatul ranit a inceput sa strige disperat dupa ajutor. Aflat intr-un birou vecin, consilierul sau, Zoltan Nagy Bege, i-a sarit imediat in ajutor. Constient ca seful sau se afla in pericol, Nagy a apucat un scaun si l-a lovit pe Chitaru. Ieseanul s-a repezit la consilier, agitand amenintator cutitul murdar de sange, iar Zoltan Nagy Bege a rupt-o la fuga, pe scarile institutiei. Consilierul i-a alertat pe paznici, dar acestia n-au avut reactie, cu toate ca agresorul tinea in mana cutitul insangerat.

Paznicii i-au returnat amabili buletinul de identitate. Alecu Chitaru sustine ca, de fapt, a vrut doar sa-l intimideze pe Tanczos Barna, motiv pentru care l-ar fi intepat in fesa si nu in spate, cum afirma politistii si medicii. "L-am intepat in fund. Nu i-am facut nimic altceva", ne-a spus Chitaru printre lacrimi. Acesta a afirmat, in plus, ca avea cutitul in servieta pentru ca acesta e "un simbol" pentru el. "Teaca cutitului a fost ornata de artistul Mihai Branzeli si avea pe ea tricolorul si o medalie pe care mi-a dat-o regele Mihai", a explicat agresorul. Interesant este ca in urma cu o luna, Chitaru a incercat sa intre inarmat si in Prefectura Iasi, unde avea audienta la mai mare judetului. El a fost insa dezarmat de paznici.

Barna, operat a doua oara

Starea de sanatate a lui Barna s-a agravat ieri. Medicii de la Spitalul Municipal au fost nevoiti sa-l opereze din nou, dupa interventia de joi seara. A doua operatie a constat in montarea unui dren pentru a elimina sangerarea, dar medicii sunt optimisti. Ei cred ca seful ADS va putea fi externat saptamana viitoare.

"Nu te speria, ca nu-ti face nimic nea Alecu"

Alecu Chitaru a istorisit scena de dupa atac: "Dupa ce am iesit din sediul ADS, am luat-o la fuga. Tineam cutitul in mana. Dupa mine, alerga o domnisoara. M-am oprit si m-am intors spre ea. A inlemnit. I-am spus sa nu se sperie, ca nea Alecu nu-i face nimic. Atunci ea a inceput sa planga".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.