Directorul general al Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Barna Tanczos, a fost injunghiat aseara in incinta institutiei pe care o conduce. Agresorul, Alecu Chitaru, un om de afaceri, miliardar falit, din Iasi, era nemultumit ca primise de la ADS o adeverinta care nu-i era favorabila.

Chiar pe holul institutiei pe care o conduce, Barna Tanczos (foto), seful ADS, a fost injunghiat ieri seara, in jurul orei 19.00 de catre Alecu Chitaru din comuna Bals, judetul Iasi. Acesta solicita de citeva luni o adeverinta de la ADS si era un cunoscut al oficialilor din institutie pe motiv ca venea frecvent dupa acest act. Ieri, el a obtinut adeverinta, semnata chiar de directorul Barna Tanczos. Numai ca ceea ce scria in act nu-i era favorabil lui Alecu Chitaru care se afla in litigiu pentru un teren cu Societatea Cotnari. "Statea de doua zile pe aici pentru o adeverinta. Seara, pe la ora 19.00, a profitat de un moment de neatentie al gardienilor si a reusit sa-l injunghie pe director cu un cutit in spate" ne-a declarat Tinel Gheorghe seful Corpului de Control al Ministerului Agriculturii.

L-a asteptat pe director cu un cutit de vinatoare

Desi a primit adeverinta in cursul zilei, Alecu Chitaru a ramas pina seara tirziu in institutie si l-a asteptat pe directorul Tanczos. Cind a iesit din birou, i-a infipt un cutit de vinatoare in spate, chiar in zona plaminilor. "A putut sa ramina in institutie pentru ca era cunoscut acolo deoarece venea des dupa adeverinta, iar gardienii il stiau", a mai spus Tinel Gheorghe.

Secretarele au fost cele care au auzit zgomot si au chemat ambulanta si politia. Intre timp, toate iesirile din institutie au fost blocate si nimeni nu a avut acces. Astfel, Alecu Chitaru a fost prins si dus de catre politisti la Sectia 3, fiind arestat pentru 29 de zile. De al sediul ADS, directorul Tanczos a plecat constient si a fost transportat la Spitalul Municipal Bucuresti si supus unei interventii chirurgicale. Potrivit primelor investigatii medicale, Barna Tancosz are un plamin atins, iar chirurgii au fost nevoiti sa opreasca hemoragia si sa coasa rana. Medicii sustin ca el este in afara oricarui pericol. Tancosz are 30 de ani, este membru UDMR, a fost numit la conducerea ADS la inceputul anului 2005.

A amenintat si prefecti si deputati

Alecu Chitaru este cunoscut de autoritatile din Iasi pentru protestele pe care le-a organizat. El sustine ca este reprezentantul localnicilor din Cotnari care revendica 147 de hectare de teren in zona. Chitaru a amenintat si autoritatile locale pe motiv ca nu retrocedeaza terenurile. Prefectul de Iasi, Radu Prisacaru, sustine ca omul de afaceri a depus coroane prin oras cu numele sau, al subprefectului Florin Ungureanu, dar si al deputatului Relu Fenechiu. Chitaru a candidat in urma cu citiva ani si la Presedintia Romaniei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.