Marcel Mitu a tinut trei ore in sah autoritatile, urcandu-se pe acoperisul Ambasadei Germaniei la Bucuresti

Un barbat si-a batut joc de jandarmii care pazesc Ambasada Germaniei la Bucuresti dupa ce s-a cocotat, in semn de protest, pe acoperisul institutiei.

Incidentul, care a paralizat activitatea personalului diplomatic s-a produs putin inainte de ora 11.00.

Imbracat intr-o salopeta murdara si cu o sacosa in mana, Marcel Mitu, in varsta de 39 de ani, s-a amestecat printre persoanele venite sa rezolve diverse probleme la reprezentanta diplomatica. Stia foarte bine ce are de facut. Studiase dinainte terenul iar planul era batut in cuie. Mitu observase ca, in imediata apropiere a Ambasadei, e o casa parasita. De pe gardul acesteia, nu era foarte greu de ajuns pe copertina institutiei. Acelasi individ a protestat, anul trecut, in fata cladirii, dupa ce, in acest sens, a obtinut aprobare din partea autoritatilor.

"Sa-mi plateasca suferinta!"

Barbatul a asteptat ca jandarmul din preajma lui sa fie ocupat cu accesul unui cetatean. Si-a luat avant, a sarit pe gardul din fier si s-a catarat in viteza. Dupa trei acrobatii, era deja pe acoperis.

Alarmaaaa, alarmaaa, urla jandarmul neputicios, in hohotele de ras ale asistentei. Individul a scos apoi din sacosa o pancarta, pe care scria "Jos oligarhia rosie" si "Greva foamei". Mitu a povestit ca vrea sa discute cu ambasadorul. Acesta a istorisit ca, in 1988, a fugit in Germania dupa ce a trecut Dunarea inot. A fost arestat in 1992 pentru un atac cu mana armata, pe care sustine nu l-a comis. Apoi ar fi stat la inchisoare, fara proces, un an si trei luni. "Statul german trebuie sa-mi plateasca suferinta, mai ales ca, in timp ce eram inchis, sotia m-a parasit si a luat cu ea si copilul in varsta de doi ani", a strigat protestatarul. Dupa trei ore, timp in care a amenintat ca se taie cu o lama de ras si a vorbit la microfoanele aruncate pe acoperis de reporterii de televiziune, Mitu a acceptat sa coboare.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.