Dupa ce timp de cateva ore a fost redeschisa, circulatia rutiera pe Valea Oltului a fost din nou inchisa, din cauza caderilor de bolovani.

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a anuntat ca sambata, a fost inchisa circulatia tuturor autovehiculelor pe DN7 intre Sibiu si Rm Valcea la km 242+500m. Pe portiunea de carosabil au cazut aproximativ 450-500 metri cubi de bolovani, prundis si aluviuni de pe versantii muntelui dintre localitatile Cainenii Mici si Boita.

Echipele Sectiei de Drumuri Nationale Brasov si ale Districtului Selimber sunt la fata locului actionand cu mijloacele si utilajele din dotare, in vederea redeschiderii drumului in cel mai scurt timp. Ieri, de asemenea, o avalansa de stanci s-a prabusit intre localitatile Boita si Raul Vadului din judetul Sibiu. In acest fel s-a format un mal format din pamant si copaci ce avea peste 3 metri inaltime si cateva zeci de metri lungime. Pentru a se degaja stancile de pe drum au actionat utilaje de mare tonaj.

Cu aceasta noua prabusire se observa, in continuare, ca versantii ce strajuiesc soseaua au devenit instabili iar aceasta zona periculoasa va creea probleme in continuare.

Soferilor prinsi in acest blocaj le este foarte greu sa aleaga o ruta ocolitoare, cum este cazul tirurilor care nu pot intoarce. Variantele ocolitoare de efectuare a distantei Sibiu - Rm Valcea sunt, pe Valea Prahovei, prin Brasov - DN1 + DN73 - Sibiu - Brasov - Pitesti - Rm Valcea sau pe Valea Jiului, prin Targu Jiu - DN1+ DN66 - Sibiu - Sebes - Simeria -Tg Jiu -Rm Valcea. MTCT roaga participantii la trafic sa respecte restrictiile in zonele respective, sa colaboreze cu autoritatile pentru a evita blocajele in trafic.
S-a luat hotararea ca proiectantii sa stabileasca o solutie definitiva de consolidare si un proiect pentru o noua banda de circulatie, deoarece in ultimele luni, circulatia rutiera pe Valea Oltului a fost blocata de mai multe ori si a pus mari probleme autoritatilor si participantilor la trafic.

La sfarsitul lunii decembrie un versant intreg s-a prabusit peste soseaua si calea ferata din zona Caineni. Atunci Drumul National 7 a fost inchis peste doua saptamani, iar apoi traficul s-a desfasurat pe un singur fir timp de o luna.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.