Sclavi minori intr-un centru de plasament din Bucuresti

Proiectul "Casa de vis", prin care Primaria Sectorului 2 a lui Neculai Ontanu a "tocat" peste 12 miliarde de lei de la bugetul public, scoate la lumina o adevarata "puscarie a orfanilor". Cei 12 copii institutionalizati mutati in vila din comuna Pipera se plang ca sunt maltratati de "tatal social", Beniamin, si ca au regim de penitenciar, fiind obligati sa munceasca din greu si sa se duca desculti la scoala!

Stefania, o pustoaica de 9 ani, a fost surprinsa de fotoreporterul nostru in timp ce dadea zapada la lopata.

"Averea" a dezvaluit saptamana trecuta faptul ca proiectul "Casa de vis" nu este decat o afacere imobiliara pentru un cerc de interese din jurul primarului Ontanu. Vila din Pipera a fost cumparata de la o telefonista pensionara din Alexandria-Teleorman si de la o contabila din Chitila. Ancheta ziarului nostru a descoperit ca vanzatoarele n-au fost decat un paravan. Ambele traiesc in conditii modeste si nu aveau bani sa construiasca o asemenea vila de cinci stele, pe care ulterior sa o vanda Primariei. Inclusiv cele doua femeii au recunoscut pentru "Averea" ca nu se ajung cu banii si ca supravietuiesc la limita. Dincolo de afacerea in sine, mama a doi dintre baietii aflati in Pipera ne-a marturisit ca fiii ei, Mario (9 ani) si George (11 ani), i-au telefonat si i-au cerut sa-i scoata din "Casa de vis" intrucat ar fi terorizati.

Protest pe acoperisul vilei

Reporterii nostri au insotit-o pe Sorina Kerestes in Pipera. Femeia e bucatareasa, e casatorita si a dat nastere la cinci copii. Cu exceptia unuia singur, care are 18 ani si munceste, ea si-a dat ceilalti patru copii in grija statului. Mario si George au ajuns in "Casa de vis", dupa o triere dureroasa facuta de Directia pentru Protectia Copilului Sector 2. Ea n-a vrut decat sa se asigure ca baietii sunt in regula. Insa situatia lor este una cruda.

Copiii s-au plans ca sunt seara de seara batuti de "tatal social", un anume Beniamin, si ca "mama" Rodica le impune un program de puscarie. Sub ochii nostri, femeia a ramas impasibila la faptul ca doi dintre copii se cocotasera pe acoperisul vilei, la o inaltime de peste sase metri, iar un alt baiat se juca inconstient pe garduri cu "varfuri de lance", care l-ar fi putut oricand omori. Pentru ca filmul sa fie complet, exact in momentul in care Sorina Kerestes isi imbratisa copiii de fata cu mama Rodica, un alt copil se intorcea de la scoala, doar in sosete, prin baltile de pe strada Mircea cel Batran si avea capul descoperit pe o temperatura care nu depasea cu mult 3 grade Celsius. Singura reactie a "mamei" Rodica a fost "Ce sa le fac? Nu mai am nici voce. Sunt niste draci de copii!"

Sebastian si Antonio, cocotati pe acoperisul alunecos al vilei fac semnul victoriei sub privirile nepasatoare ale "mamei sociale".

"Mama Rodica" e obisnuita ca unul dintre "copiii sai" sa vina de la scoala doar in sosete

Sex in clasa a IV-a

In plus, una dintre fetitele din casa, Stefania, o pustoaica haioasa de noua ani, pe care am gasit-o dand zapada din curte cu o lopata de doua ori mai mare decat ea, ne-a soptit printre gratiile metalice ale gardului curtii ca "mi-e frica sa nu vina seara ca iar ma bate Benjamin!" De altfel, mama naturala a lui Mario si George ni s-a mai plans ca unul dintre copiii ei, institutionalizat de asemenea de Primaria Sectorului 2, si-a inceput viata sexuala inca din clasa a IV-a: "Mi-a zis ca nu are nimeni grija de ei si ca fac tot soiul de nebunii cu fetite de varsta lor, care n-au decat 11-12 ani". Autoritatile ar trebui acum sa intervina si sa puna capat prin orice masuri cosmarului trait de copiii din "Casa de vis".

Dupa vizite interminabile la Primaria Sectorului 2 mama naturala si-a putut revedea fiii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.