Moartea afaceristului Florian Anghelescu ramane invaluita in mister. Un bilet gasit asupra lui ar putea insa aduce lumina in sinuciderea sotului fostei consiliere a lui Traian Basescu.

Anchetatorii au sustinut joi, ziua in care Anghelescu a fost gasit spanzurat, ca nu s-a gasit niciun bilet de adio asupra lui. Surse apropiate anchetei ne-au declarat ieri ca, totusi, a fost gasita o hartie scrisa de mana lui.

Aceasta a fost descoperita in hainele cu care a fost dus la Institutul National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici". Din ea reiese ce l-a determinat pe afacerist sa isi puna capat zilelor. Una dintre cauze: evaziunea fiscala pentru care era cercetat penal. Amintim ca Garda Financiara descoperise, in urma descinderii la mai multe puncte de lucru ale firmei lui Anghelescu, o "gaura" de 23,4 miliarde lei vechi la bugetul de stat. In alta ordine de idei, medicii care au efectuat autopsia au concluzionat ca Florian Anghelescu a murit spanzurat.

"Cauza mortii este asfixia mecanica prin comprimarea organelor gatului, prin spanzurare", a declarat medicul Abdul Salem, director general adjunct al INML. Autopsia a durat trei ore si la ea au mai participat procurorul Marius Iacob, adjunct al Parchetului Capitalei si ofiteri judiciaristi din cadrul Politiei Capitalei. Au fost prelevate, de asemenea, probe din tesuturi si organele vitale. Acestea vor fi analizate de laboratorul de Toxicologie pentru a se verifica daca Florian Anghelescu a consumat droguri, medicamente sau alte substante inainte de a muri. Analizele vor fi gata cel mai devreme peste doua saptamani.

Legaturi dubioase cu patroni arabi

Procurorul Marius Iacob a mai precizat ca ancheta in acest caz va continua cu audierea celor care au stat de vorba cu Anghelescu inainte de deces. In acest mod se vor putea stabili atat cauzele care l-au impins la sinucidere, cat si profilul genetic al omului de afaceri. In ziua sinuciderii, Anghelescu a facut un drum la complexul comercial Flora, unde i-ar fi platit unui cetatean arab o datorie de 2.000 de euro. Din declaratiile mai multor comercianti din complexul Flora, reiese ca Anghelescu avea relatii vechi de afaceri cu patronii arabi, in special din comertul cu tigari.

"Nu vrem sa fie inmormantat alaturi de toti ghiolbanii"

Corpul neinsufletit a fost transportat acasa, ieri dupa-amiaza, la scurt timp dupa autopsie. Stana Anghelescu a fost cea care l-a preluat si l-a condus la domiciliul lor din cartierul Baneasa. Anghelescu va fi inmormantat maine. Ieri, familia celui decedat cauta inca un loc de veci. "Nu vrem sa fie inmormantat alaturi de toti ghiolbanii", a spus una dintre rudele familiei Anghelescu, care au apelat la servicii funerare de lux pentru inmormantarea omului de afaceri. Potrivit avocatului Bogdan Vlad, ieri si-a anuntat sosirea la Bucuresti si fiul lui Florian Anghelescu, care locuieste in Italia.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.