Noul sef al Loteriei Romane a fost ales de Dan Voiculescu in persoana Lilianei Ghervasuc. Ea este membra a Partidului Conservator, fosta candidata a acestui partid la Primaria Sectorului 3 si fost secretar de stat

Adunarea Generala a Actionarilor de la "Loteria Romana" a decis ieri ca noul director general si presedinte al Consiliului de Administratie al companiei sa fie Liliana Ghervasuc. Ceilalti membri ai CA sint Horia Dumitrescu, consilier in cadrul Ministerului Apararii Nationale (MApN), Roxana Batar, director in cadrul Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF), Ion Cucutencu, desemnat de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), si Gavrila Alexe, desemnat de Autoritatea Nationala pentru Sport (ANS). Liliana Ghervasuc a fost pina ieri directorul Agentiei Nationale de Control al Exporturilor (ANCEX), unde a fost numita de Guvern pe 4 aprilie 2005. Liliana Ghervasuc este omul cu care partidul lui Voiculescu a incercat la alegerile trecute sa cistige Primaria Sectorului 3.

PC tine cu dintii de Loterie

Surse din interiorul Guvernului sustin ca Partidul Conservator a tinut cu dintii de scaunul de la Loterie. "In ultimele zile s-au purtat negocieri extrem de dure pe scaunul de la Loterie. Pina la urma, acesta a revenit conservatorilor, in detrimentul liberalilor", sustine o sursa din Executiv. Unul dintre cei care au insistat ca acest post sa revina conservatorilor este chiar vicepremierul George Copos, membru PC, unul dintre oamenii care au incheiat cele mai profitabile afaceri cu Loteria Romana.

Una dintre acestea, prin care Loteria Romana a achizitionat in 2004 un pachet de 38 de sedii de la firma lui Copos contra sumei de 5,2 milioane de euro, face obiectul unei urmariri penale la DNA, in care sint anchetati vicepremierul George Copos si fostul director al Loteriei Nicolae Cristea. Acesta din urma ramine angajat in cadrul Loteriei, ca si consilier.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.