Autoritatile tin cu dintii de mitul ingroparii lui Ceausescu, dovada ca refuza cu indarjire familiei sa-si dezgroape mortii.

In mod normal, pentru muritorii de rand, deshumarile sunt permise la sapte ani de la data decesului. Atunci cand se scot osemintele se stropesc cu vin si se tin slujbe de pomenire. Iata ca in cazul defunctilor Ceausescu acest lucru nu e posibil nici dupa 16 ani. Tribunalul Municipiului Bucuresti a respins pentru a doua oara cererea de deshumare a cadavrelor celor doi, ingropati dupa toate declaratiile in cimitirul Ghencea civil.

Tribunalul Bucuresti a respins, mai multe cereri depuse de Zoe Ceausescu, in dosarul in care MApN trebuie sa faca dovada ca Nicolae si Elena Ceausescu sunt inhumati in Cimitirul Ghencea Civil. Este vorba de cererea inaintata de Zoe privind deshumarea parintilor sai, precum si cea in care aceasta solicita audierea fostului ministru al Apararii, Victor Athanasie Stanculescu si a fostului director al IML, Vladimir Belis.

La acest termen nu au mai avut loc audieri deoarece a lipsit aparatorul lui Zoe, Haralambie Voicilas. Instanta a hotarat ca la termenul din 24 martie, partile implicate in proces sa tina pledoariile finale. Tribunalul Bucuresti judeca apelul formulat de Zoe Ceausescu si Ministerul Apararii Nationale impotriva hotararii, luate anterior, de Judecatoria sectorului 5, prin care MapN era obligat sa faca dovada in scris ca sotii Nicolae si Elena Ceausescu sunt inhumati in Cimitirul Ghencea Civil.

La 10 martie 2005, Zoe Elena Ceausescu, fiica sotilor Ceausescu, a actionat in judecata Ministerul Apararii Nationale si Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU). Gestul a fost motivat de dorinta acesteia de a afla adevarul despre locul unde i-au fost inhumati parintii, executati si ingropati in mare graba, in decembrie 1989. Primul termen al procesului a avut loc la 1 aprilie 2005.

Zoe Ceausescu a solicitat in instanta deshumarea parintilor sai si efectuarea unei expertize medico-legale prin care Ministerul Apararii Nationale sa faca dovada ca parintii sai au fost inhumati in Cimitirul Ghencea Civil. Totodata, a solicitat ca in cazul in care se va dovedi ca sotii Ceausescu au fost ingropati in Cimitirul Ghencea Civil, Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane sa fie obligata sa concesioneze un loc de veci in Cimitirul Ghencea pentru reinhumarea lor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.