Dupa ce zilele trecute incrimina cu toate puterile coruptia, cerand pedepsirea aspra a faptuitorilor, primarul sectorului 5 se afla din nou in atentia Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii au in lucru un dosar penal, in care Marian Vanghelie este cercetat pentru modul in care au fost repartizate si executate lucrarile de modernizare si renovare pentru unitatile scolare din sectorul 5.

Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Directiei, Livia Saplacan, ne-a confirmat informatia precizand ca dosarul a fost deschis la jumatatea anului trecut si se afla, inca, in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale. Ancheta a fost declansata ca urmare a unei sesizari primite de DNA pe numele primarului sectorului 5, in care se reclama ca primaria a repartizat preferential lucrarile.

Afacerea Economat

Totodata, este verificata si solutia de neincepere a urmaririi penale fata de Vanghelie, data in urma cu aproape doi ani, in dosarul Economatelor. Solutia data de procurori a fost atacata, asa ca anchetatorii sunt datori sa vada acum in ce conditii primarul sectorului 5 a fost gasit nevinovat.

La timpul respectiv, procurorii aflati sub conducerea lui Ioan Amarie au verificat conditiile in care a fost infiintata societatea comerciala Economat Sector 5 SRL si modul de alocare a unor sume din bugetul local catre aceasta societate comerciala.
Dupa verificari de aproape 1 an, procurorii au inchis dosarul motivand ca Marian Vanghelie nu ar fi savarsit nici o fapta penala.

Magazinul Bucuresti

La 18 martie 2004, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva lui Vanghelie, suspectat ca ar fi infiintat in mod fraudulos magazinele Economat din sectorul 5.

Alte fapte pentru care a fost cercetat primarul sunt organizarea petrecerilor Revelionului 2003 si implicarea sa in privatizarea magazinului "Bucuresti", dar si o eventuala spaga data unor ziaristi din Televiziunea Romana.

Presa centrala a scos in evidenta si alte nereguli. Aproape de sfarsitul anului 2003, Curtea de Conturi il acuza pe primarul sectorului 5 de o fabuloasa deturnare de fonduri, legata de exproprierea unor locuitori din sector.

Vanghelie era acuzat de politicieni ca ar fi incercat exproprierea unor persoane care detin terenuri pe strada Pecineaga, desi primaria le eliberase certificate de urbanism si de construire, semnate chiar de Vanghelie.

Pentru a-si motiva actiunea de demolare a constructiilor, primarul ar fi impus o hotarare a Consiliului Local al sectorului pentru revocarea Planului Urbanistic de Detaliu din strada cu pricina, propunand totodata Consiliului General al Municipiului Bucuresti un proiect pentru efectuarea unei cercetari prealabile in vederea declararii ca utilitate publica a terenului.

Primarul general, pe-atunci Traian Basescu, a observat insa neregulile si a atacat hotararea in contencios.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.