Anuntata cu surle si trimbite sa inceapa pe 15 martie, asfaltarea masiva a Capitalei, propusa de primarul Adriean Videanu, a fost aminata pentru sfirsitul lunii. Maratonul reabilitarii orasului a fost dat peste cap de vremea rea, dar si de lipsa unui plan concret al lucrarilor.

Dupa ce primarul general Videanu declara la inceputul anului ca "sintem cu motoarele pornite" in privinta investitiilor pentru reabilitarea orasului, Primaria Capitalei redescopera valabilitatea dictonului "iarna nu-i ca vara". Motorul s-a inecat de la viscolul si ploile puternice care au luat cu asalt Capitala in ultima saptamina. "Am spus 15 martie, daca e posibil. Luind temperaturile multianuale, asta e data cind, in mod normal, poti sa umbli in pulover pe strada. Pur statistic, atunci poti sa incepi constructiile, ai temperaturi pozitive noaptea. Or, constatam ca afara e iarna, nu e primavara!", explica viceprimarul Razvan Murgeanu.

Murgeanu incepe asfaltarile in principiu

Avertizarea edililor catre soferii bucuresteni ramine insa in picioare: in urmatorii ani, traficul rutier prin Capitala va fi un calvar, pentru ca lucrarile de asfaltare au fost doar aminate. "Nu se pune problema ca nu vrem sau ca nu sintem pregatiti, ci din cauza conditiilor meteo nu poti sa intri acum in lucru", mai spune Murgeanu. "N-a comandat Murgeanu iarna! Am vorbit la ANM. Ii intreb cind vine primavara, ei spun ca de marti. Ei dau timpul probabil, imi spun - domnule, in principiu, de pe 20 vine primavara… Cind spui in principiu, lasi loc de buna ziua. Deci, in principiu, incepem asfaltarile de pe 20", spera viceprimarul Capitalei.

Primaria nu are nici un plan

Reprezentantii politiei arata insa ca oricit de frumoasa ar fi fost vremea in Bucuresti, primaria tot nu ar fi putut da drumul la "santierul de un miliard de euro". Pentru a executa lucrari pe strazile din Bucuresti, e nevoie de un plan intocmit de Primaria Generala, cu care Politia Rutiera sa cada de acord, pentru a gasi solutii de semnalizare si fluidizare corespunzatoare ale traficului. Planul nu e inca gata. "Primarul s-a referit generic la 15 martie. Pina la data aceasta, planul lucrarilor nu a fost finalizat la primarie. In consecinta, nu am primit nici documentatia de la firmele care se ocupa de asfaltare, care trebuie sa solicite avizul nostru, pentru ca nu pot incepe o lucrare de capul lor. Nu stim inca, in concret, ce se va face", ne-a spus Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al Politiei Capitalei.

"Exista un plan, nu se da startul pur si simplu. Dar va fi gata cind vom putea demara lucrarile. Oricum, lucrarile se vor face sub trafic, adica nu se va inchide vreun bulevard", se apara insa Razvan Murgeanu.

Opt bulevarde, in focul lucrarilor

Pentru ultima jumatate a lunii martie era programata reluarea lucrarilor de refacere a opt bulevarde: Piata Charles de Gaulle, Bulevardul Poligrafiei, Calea 13 Septembrie, Splaiul Independentei, bulevardul Tudor Vladimirescu, Bulevardul Geniului, 11 Iunie si Soseaua Chitilei. Tot pentru sfirsitul lunii martie sint anuntate lucrarile de reabilitare a Podului Grant.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.