"Un actor grabit, care pleaca, imediat ce piesa a luat sfarsit". Viata pare mult prea cruda acum cand gandul ne poarta spre refrenul acestei melodii triste de dragoste.

Cine ar fi crezut ca, dupa 15 ani de la lansarea acestui slagar, care a sagetat sufletul fiecarui indragostit, chiar solista va pleca mult prea devreme "spre un alt decor".

Am cunoscut-o cu adevarat pe Laura atunci cand am participat la organizarea unui concert caritabil pentru sinistrati. Recunosc insa ca inainte de a o suna am avut cateva rezerve, pentru ca la fel ca multi altii o percepeam ca pe o vedeta simandicoasa. Atunci cand am contactat-o insa toate impresiile care se sedimentaseara in timp despre ea au luat o alta turnura. Nu a emis nici o pretentie financiara, nu a invocat nici o alta obligatie concertistica. Voia doar sa fie lasata sa cante live. Laura era altfel. Iubea viata si nu incerca sa afiseze o imagine artificiala. Nu se juca cu jumatatile de masura si nu se arunca in derizoriu de dragul promovarii. Pentru ca Laura a fost si va ramane, chiar si "dupa lasarea cortinei", un artist complet.

Singura ei iubire, Cristi

Dragostea i-a adus mult mai multe dezamagiri decat satisfactii. Florin Ionescu si Emil Gradinescu au fost doi simpli trecatori prin viata ei plina de suisuri si coborasuri. Dupa o casatorie incheiata mult prea devreme, la 20 de ani, cu muzicianul Florin Ionescu, a urmat un divort la fel de rapid.

Cariera si problemele financiare, spunea Laura, au fost cauzele care i-au indepartat treptat unul de altul. Ani la rand, singuratatea a fost singura care i-a perturbat linistea frumoasei cantarete. Pentru ca atunci cand nu "atarna" intr-o relatie nefericita de iubire, Laura traia doar pentru muzica.

Totul pana cand destinul i l-a scos in cale pe Cristi Margescu. Component al trupei din care facea si ea parte, brunetul cu par carliontat a insemnat pentru diva care facuse legamant doar cu focul sustinerea de care avea atata nevoie. Se iubeau mult si urmau sa se casatoreasca de Paste. Revenise in forta in muzica si era multumita, numai gandul ca nu poate avea copii umbrea uneori lumina din ochii ei verzi. De Craciun insa un test de sarcina i-a asternut lumea la picioare.

Tot ce visase vreodata obtinuse. "Sunt fericita", ne marturisea Laura Stoica. "Copilul se va naste in septembrie, iar pana la venirea lui pe lume sunt hotarata sa-mi respect toate angajamentele privind concertele si sa pregatesc un nou album. Putini sunt insa cei care stiu ca Laura terminase Facultatea de Teatru si isi dorea sa o joace pe Elizabeth I. Un accident stupid a transformat-o insa intr-o stea care nu va apune niciodata pentru aceia care au adorat-o si i-au iubit muzica.

O mare disparitie pentru artisti

Colegi de scena si de generatie ai cantaretei Laura Stoica deplang moartea artistei si isi amintesc de ea ca de una dintre cele mai mari voci ale muzicii rock din Romania.

Bodo, solistul formatiei Proconsul: "Sunt prea multe pierderi in ultimul timp (...), practic, nici acum nu am cum sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu se mai afla printre noi. Laura a fost pentru formatia Proconsul o colega foarte buna. Noi am cantat alaturi de ea in barul Melody, sase zile pe saptamana", isi aminteste Bodo.

Florin Ionescu: Sunt socat!

Paul Ciuci, membru al formatiei Compact: "Cuvintele nici nu pot descrie ceea ce simt. O stim de 18 ani, am cantat impreuna, am fost in turnee impreuna, raman la parerea ca este o drama absurda", a declarat el. "E singura voce rock adevarata din Romania, era o prezenta extrem de plina de viata cand urca pe scena, se lumina scena cand aparea ea", a spus Ciuci. El isi aminteste de ultima intalnire cu cantareata, pe cand aceasta era foarte vesela datorita sarcinii. "Ne doare disparitia ei, mai ales ca am fost colegi de scena atatia ani. Unde mai pui ca era gravida si acest lucru face drama si mai grava", a adaugat muzicianul. "Eu raman la ideea ca Dumnezeu ii ia pe cei pe care ii iubeste. Cred ca are nevoie de o gasca de cantareti, acolo sus, sa-i mai descreteasca fruntea. Lumea muzicii a ramas mult mai saraca fara Laura Stoica".

Marcel Pavel: "Regret din suflet. Eu am cunoscut-o pe Laura Stoica acum vreo 20 de ani, ea venind la un festival de rock din Campulung, iar pe logodnicul ei l-am cunoscut de mic copil. Era un mare tobosar, iar Laura Stoica a fost una dintre cele mai importante voci ale muziicii rock din Romania. Muzica romaneasca este mai saraca".

Mugurel Vrabete: "Laura a fost o cantareata fara concurenta, pentru ca in genul rock nu a existat o alta voce care sa exprime ceva atat de concret. A fost o fiinta plina de energie, dar si cu indoielile firesti ale unui artist". Vrabete spune ca moartea Laurei Stoica aduce un mare gol in interpretarea feminina. "Din pacate, nu stiu cine va inlocui golul aparut, dar pentru noi Laura va ramane intotdeauna acea aparitie exuberanta si acea voce puternica", a mai spus el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.