Dinu Patriciu l-a nominalizat pe Traian Basescu ca fiind papusarul care vrea sa-l infunde pe el si marea companie pe care o conduce

Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a acuzat ieri Parchetul si pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, ca pun in pericol activitatea companiei si locurile de munca ale salariatilor. Declaratia vine la nici 24 de ore dupa ce Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a pus sechestru asigurator pe 26% din actiunile companiei Rompetrol Rafinare. Urmare a acestei decizii, Bursa de Valori Bucuresti a anuntat oprirea de la tranzactionare a titlurilor Rompetrol Rafinare(RRC).

Societatea Rompetrol a anuntat imediat ca va contesta in instanta hotararea Parchetului pe care o considera "nelegala si netemeinica". Patriciu considera ca ordonanta Parchetului de a institui sechestru asigurator asupra unor actiuni ale Rompetrol este "o noua incercare de intimidare" , dupa ce, de fiecare data cand se prezinta in fata justitiei, abuzurile sunt infirmate.

"Exista probe certe in dosar care infirma acuzatiile de manipulare a bursei", a declarat Patriciu, adaugand ca s-a ajuns la o situatie de o absurditate fara seaman. "Se transmit informatii trunchiate pentru a crea impresia ca Rompetrol face parte dintr-un grup criminal organizat transfrontalier. Procurorii numesc grup criminal organizat tansfrontalier ceea ce in lumea civilizata se numeste corporatie multinationala, cu activitati perfect legale. Fapte economice perfect legitime sunt reasezate si interpretate pentru a servi unei teorii a conspiratiei", considera Dinu Patriciu.

"A ajuns intamplator in fruntea tarii"

Patriciu a nominalizat si persoana responsabila pentru aceasta "vanatoarea de vrajitoare": Traian Basescu, "ciobanul acestei tari". "Acest om a ajuns intamplator in fruntea tarii. Avea dreptate cand spunea ca romanii au de ales intre doi comunisti: unul materialist-dialectic si altul un activist al colectivizarii. A fost ales cel din urma. Tara este condusa de un populist demagogic desavarsit care nu are nicio solutie pentru dezvoltarea societatii romanesti, dar vrea al doilea mandat", a declarat Patriciu.

In opinia sa, din acest "circ" nu are de castigat nimeni, in schimb toata lumea pierde. Patriciu nu a exclus posibilitatea inchiderii afacerii Rompetrol daca nu se pune punct "vanatorii de vrajitoare", ceea ce inseamna cateva mii de locuri de munca in minus si sapte-opt sute de milioane de dolari mai putin la bugetul de stat, taxele platite de Rompetrol Rafinare.

Prejudiciu de 20.000 miliarde lei?

"Masura sechestrului asigurator a fost luata ca urmare a faptului ca, prin savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat pentru spalarea banilor obtinuti ilegal, statul a fost prejudiciat cu apoximativ 20.000 miliarde lei", au anuntat procurorii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.