Inca 100.000 de pasari vor fi sacrificate de teama virusului ucigas

Autoritatile sanitar-veterinare au confirmat ieri un nou focar de gripa aviara in localitatea Borcea din judetul Calarasi. Peste 100.000 de pasari din gospodariile satenilor vor fi sacrificate in zilele urmatoare. Pe de alta parte, unii localnici din zonele aflate in carantina, favorizeaza, prin actiuni inconstiente extinderea focarelor. Mai multi localnici au reclamat Politiei ca un barbat din Satu Nou, judetul Constanta, localitate aflata in carantina de o saptamana din cauza gripei aviare, a transportat mai multe pasari intr-o alta comuna, pentru a le salva de la eutanasiere. Gheorghe Savu a descarcat dintr-o masina zece rate si patru gaste pe care le-ar fi dus in gospodaria socrului sau, Ioan Stan, din localitatea Cuza Voda. Autoritatile locale au dispus sacrificarea pasarilor, iar curtea a fost dezinfectata. Barbatul a fost amendat cu 30 de milioane de lei de catre Directia Sanitar-Veterinara.

Pisici cu virusul H5N1 depistate in Austria

Virusul H5N1 al gripei aviare a fost descoperit la mai multe pisici in regiunea Styria, din sudul Austriei, a anuntat, ieri, un purtator de cuvant al Ministerului regional al Agriculturii si Sanatatii. Purtatorul de cuvant a confirmat ca tulpina H5N1 a fost descoperita la cateva pisici din Styria, dar a refuzat sa ofere mai multe detalii. Germania a anuntat, saptamana trecuta, detectarea in premiera a virusului H5N1 la o pisica domestica din insula Ruegen.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.