Se confirma dezvaluirile din "AVEREA": Dan Bartolomeu Finis - unul dintre "Baietii destepti care conduc Romania"- a pus mana pe "Clubul Francez" din cel mai select cartier bucurestean, situat intr-o zona verde de langa Lacul Herastrau. Fara licitatie. Pentru acest smen, Primaria Capitalei a incalcat legea.

Cartierul Francez se afla in custodia Administratiei Lacurilor si Parcurilor de Agrement Bucuresti (ALPAB), din cadrul Primariei Capitalei. Directorul General al ALPAB este Virgil Carstea, finul viceprimarului PD Razvan Murgeanu. Directorul Carstea a predat administrarea si exploatarea Clubului Francez firmei SC Mamaia SA, aflata sub controlul lui Finis, prin presedintele-administrator Dan Lucian Victor. Sursele noastre sustin ca Dan Lucian Victor de la SC Mamaia SA este pionul afacerilor imobiliare ale lui Bartolomeu Finis. Metoda de insusire pe nimic a activelor statului este contractul de asociere in participatiune. Asa a pus mana Finis pe un restaurant si un club de pe litoral, care au apartinut SC Mamaia SA. Asa se procedeaza si in cazul Clubului Francez din Bucuresti. Dupa ce a preluat conducerea Cartierului Francez, directorul Carstea (finul viceprimarului PD) a incheiat un contract de asociere in participatiune cu Dan Lucian Victor. Miza este atat vestitul Club Francez, cat si terenul de circa un hectar in cel mai scump cartier al Bucurestilor.

"Nu am avut timp sa facem licitatie"

Directorul ALPA Virgil Carstea recunoaste ca nu a facut licitatie, desi legea impune acest lucru. "Nu am avut timp sa facem licitatie. Am facut un contract de asociere in participatiune cu SC Mamaia SA anul trecut, prin iunie-iulie, pentru ca noi, la administratie, nu avem bucatari, ospatari. Asa am primit dispozitie de la Primarie, eu nu pot sa fac de capul meu (...) Da, sunt finul domnului Murgeanu". Carstea nu vrea sa faca public contractul de asociere in participatiune, desi i-am solicitat acest lucru la data de 28 februarie a.c., cerere la care am facut o revenire ieri. Daca nu vom primi contractul in termen de 30 de zile, vom deschide proces, potrivit Legii 544/2001 care stipuleaza accesul liber la informatiile de interes public.

"A facut-o directorul, de capul lui"

Razvan Murgeanu, viceprimarul PD al Primariei Capitalei: "Da, este adevarat ca s-a facut fara licitatie, dar eu nu am nicio implicare. Dimpotriva, eu am spus ca trebuie licitatie. A facut-o directorul Carstea, de capul lui. Da, Carstea este finul meu(...) Da, sotia mea lucreaza la Ministerul Transporturilor si este in cateva consilii de administratie, dar pe specific naval(...) Nu are nicio implicatie faptul ca la Transporturi e un ministru PD (...) Da, il cunosc pe Finis, m-am mai intalnit cu el. Am jucat tenis la el, la baza lui, la BTT din Herastrau, dar nu beau sprituri cu el, asa cum ati scris dvs. Eu beau apa minerala".

Intrebarile "Averea" declanseaza respectarea legii

Clubul Francez -"La Club"- are piscina acoperita, terenuri de tenis, de squash, bar, restaurant, sali de biliard, gimnastica, sauna, jacuzzi. Terenul din patrimoniul clubului depaseste 10.000 de metri patrati. In acea zona metrul patrat poate ajunge si la 2.000 de euro. Expoatarea clubului, care este o mina de aur, nu poate fi externalizata decat prin licitatie publica.

In cadrul sedintelor Consiliului General al Capitalei, primarul general Adriean Videanu si viceprimarul Razvan Murgeanu au fost interpelati cu privire la asocierea dintre ALPAB-Clubul Francez si "paravanele" lui Finis. "Nici pana astazi nu am primit raspuns", sustin consilierii care au facut interpelari repetate. Nici "Averea" nu a primit raspuns la intrebarile trimise atat primarului general Adriean Videanu, cat si directorului general ALPAB Virgil Carstea. Secretarele dumnealor s-au obisnuit deja sa raspunda obraznic.

Potrivit unor surse din cadrul Primariei Capitalei, imediat dupa ce s-a primit faxul cu intrebarile transmise de "Averea", primarul general Adriean Videanu a dat ordin sa se intocmeasca un caiet de sarcini pentru a se organiza licitatie la Clubul Francez, asa cum prevede legea.