Una dintre cele mai importante directii din cadrul ANAF - Directia Antifrauda Fiscala - este condusa de un personaj cercetat penal. Un om care indeplineste o asemenea functie ar trebui sa aiba un trecut imaculat.

Asupra lui Marinel Nedelut planeaza foarte multe banuieli de coruptie. Acestea sunt cercetate. Mai concret, el este anchetat pentru luare de mita si abuz in serviciu.

Fost sef al Garzii Financiare Gorj, Nedelut este acuzat, alaturi de Nicolae Mischie, ca a primit o vila de miliarde in statiunea Ranca-Gorj in schimbul unor favoruri. Cei care l-au denuntat, in 2004, la fostul PNA (actuala DNA) sunt cetatenii americani

George Bigelow si Clement Mocanu. Printre personajele cadorisite de cei doi s-ar mai afla si Mischie, Dumitru Udroiu, seful Finantelor din Gorj, dar si Ion Vulpe, director al SNLO. Dosarul este si acum in atentia procurorilor anticoruptie. In plus, anul trecut noua comisari ai Garzii Financiare din Gorj l-au reclamat pe Nedelut la Parchet pentru abuz in serviciu dupa ce s-au trezit dati afara fara sa li se spuna motivele. Cazul este instrumentat de procurorii gorjeni.

Cainii latra, ursul merge

Si, de parca nu ar fi fost de ajuns, Marinel Nedelut a declarat si in fals valoarea vilei de la Ranca.

Mai exact, in declaratia de avere din 2003 imobilul este apreciat la 306 milioane lei vechi. Cand s-a angajat la ANAF, condusa de Sebastian Bodu, el a declarat ca valoreaza 69.720 RON (adica peste 690 milioane lei vechi). Nedelut a recunoscut in presa locala ca a declarat o valoare mai mica in 2003, dar nu a explicat si de ce.

"Am luat credite si intr-adevar, valoarea cabanei este echivalenta cu suma pe care am luat-o din banca", a spus seful de la Antifrauda. Numai ca valoarea creditelor se ridica la mai bine de un miliard de lei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.