Judecatorii Tribunalului Bucuresti par sa aiba probleme legate de incompatibilitate, avand in vedere ca, in mai putin de o saptamana s-a propus recuzarea, respectiv "autorecuzarea" a doi dintre ei.
Astfel, dupa ce vinerea trecuta, procurorii Ministerului Public au cerut, pentru prima data in istoria Justitiei, recuzarea completului care urma sa judece mandatul de arestare a lui Patriciu, ieri, magistratul care trebuia sa ia o decizie asupra emiterii mandatului de arestare a lui Ovidiu Tender a cerut superiorului sau sa fie inlocuit. Seful sau i-a respins solicitarea, hotarand ca poate judeca linistit cauza.
In cererea sa, judecatorul Petre Rosu a sustinut ca nu poate lua o decizie corecta in acest caz, avand in vedere ca fratele sau este avocat stagiar la cabinetul unuia din avocatii lui Tender.

Cererea a fost solutionata de presedintele Sectiei a ll-a penala a Tribunalului Bucuresti, Antoanela Costache, aceasta hotarand judecarea propunerii de arestare preventiva a lui Ovidiu Tender tot de catre magistratul Rosu. Dupa ce a amanat de doua ori luarea unei decizii in privinta arestarii preventive a lui Tender, magistratii au inceput, in jurul orei 15.00, dezbaterile. Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.