Presedintele Traian Basescu a trimis Curtii Constitutionale o sesizare de neconstitutionalitate a Statutului parlamentarului.

Basescu sustine ca Statutul prevede "unele drepturi, care prin natura lor excesiva se constituie in privilegii", situatie in care este incalcat articolul 16 din Constitutie care prevede ca cetatenii sunt egali in fata legii, fara discriminari si fara privilegii. Presedintia sustine ca pensiile parlamentarilor exagerat de mari duc si la incalcarea caracterului social al statului, caracter cuprins de asemenea in prevederile constitutionale.

"Demnitatile se exercita in interesul poporului, astfel ca nu pot fi detasate de perceptia si de starea economica generala, motiv pentru care nu se poate sustine atribuirea unor asemenea drepturi pentru demnitarii romani, inclusiv parlamentari", se arata in contestatia depusa de presedinte. Si indemnizatia tranzitorie de dupa incheierea mandatului este contestata intrucat nu sunt prevazute sursele de finantare, fapt interzis de textul constitutional.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.