Gica Popescu, Ioan Becali si George Copos ar putea sa fie acuzati de evaziune fiscala in cazul transferurilor de fotbalisti.

Sebastian Bodu spune ca, dupa ce fostul capitan al nationalei si-a platit impozitele cu sacosa, ANAF se indreapta acum si impotriva lui Becali si a Rapidului. Se pregatese si dosarul "Mutu".

Conform declaratiilor date de presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, ancheta in cazul "Bratu" continua pentru recuperarea impozitului neplatit si in cazul celorlalte persoane implicate. "S-a mers pe fir, s-a cerut contractul de la Galatasaray, s-a vazut ce sume s-au incasat, s-a vazut ca parte din suma a fost incasata de Gica Popescu, s-a urmarit daca acesta a declarat aceasta suma si a platit impozitul, descoperindu-se ca nu a facut acest lucru. I s-a pus in vedere sa faca aceasta plata", a spus Bodu. El a precizat ca Popescu a acceptat sa plateasca impozitul aferent, lucru pe care l-a facut luni. "Popescu a facut o declaratie explicativa, aferenta impozitului global, a declarat milionul primit si a platit impozitul aferent la nivelul anului 2003, respectiv 400.000 de dolari", a explicat Bodu.

Parchetul continua ancheta

Presedintele ANAF a mai spus ca, din punct de vedere fiscal, Popescu nu mai are probleme, insa a adaugat ca Parchetul va stabili daca fostul capitan al nationalei va fi acuzat de evaziune fiscala. "Au fost bani negri, acum s-au albit. Din punct de vedere fiscal, nu mai sint probleme. Din punct de vedere penal, adica eventuala evaziune fiscala, nu mai este de competenta noastra, ci a Parchetului. Noi ne-am facut treaba. Daca este evaziune fiscala, va stabili Parchetul si mai departe instanta", a precizat Bodu. Sebastian Bodu a afirmat ca restul banilor din transferul lui Bratu (n.r. - aproape 1.750.000 de dolari) s-au impartit intre Ioan Becali si Rapid, iar ancheta va continua si in cazul acestora. "Acum mergem sa vedem daca si-au platit impozitul", a mentionat Bodu.

Cu ochii pe Mutu

Referitor la cazul transferului jucatorului Adrian Mutu de la Dinamo la Internazionale Milano, in care suma declarata in Romania nu coincide cu cea prezentata de presa italiana, Bodu a declarat ca investigatia este in derulare, banii intrind in mai multe conturi. "Am inceput putin mai tirziu deoarece am primit cu intirziere actele de la Milano", a spus Bodu, care a mai precizat ca il va audia si pe Mutu. Agentia ANSA a dezvaluit ca Dinamo a incasat de fapt pentru cedarea actualului capitan al nationalei Romaniei suma de 6 milioane de euro, si nu 2,1 cum s-a inregistrat la FRF. Conform contractului, 40% din aceasta suma trebuia sa ajunga la FC Arges, club care a fost astfel pagubit cu aproape doua milioane de euro.

Imparteala banilor

Conform unui document remis de Galatasaray la FIFA, in care sint prezentate platile facute de gruparea turca pentru transferul lui Bratu, fostul presedinte al FC Dinamo, Ioan Becali, a primit suma de 500.000 de dolari, iar Gheorghe Popescu un milion de dolari. De asemenea, Popescu a mai primit, in numele clubului Rapid, 600.000 de dolari. Direct in contul Rapidului au fost virati 630.000 de dolari, iar gruparea Tractorul Brasov, unde a fost format Bratu, a incasat aproape 20.000 de dolari, reprezentind indemnizatia de solidaritate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.