Rromii sunt discriminati, batuti de politie si nu beneficiaza de prevederile strategiei pentru ameliorarea conditiei lor, conform raportului Consiliului Europei.

Rromii din Romania sunt tinta numarul unu a violentelor politiei si a discriminarii, care continua in toate domeniile, incluzand piata locurilor de munca, accesul la educatie si la locuinte decente, arata un raport dat publicitatii, ieri, de Comisia europeana impotriva rasismului si intolerantei (ECRI), aflata sub egida Consiliului Europei.

Strategia pusa in aplicare de autoritati in ultimii ani pentru a ameliora situatia rromilor "este departe de a-si fi atins obiectivele", mai noteaza ECRI, care recomanda Bucurestiului sa furnizeze Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii suficiente resurse pentru a-si indeplini sarcinile.

In acelasi raport dat publicitatii ieri, ECRI mai recomanda autoritatilor sa adopte fara intarziere proiectul de lege privind statutul minoritatilor, aflat in prezent in dezbaterea parlamentului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.