Dupa ce a fost audiat la Ministerul Public, jurnalistul Sebastian Oancea, colaboratorul din Vrancea al cotidianului Ziua, a fost pus ieri sub acuzare in cazul scurgerii de informatii secrete de la Ministerul Apararii.

Scandalul a fost declansat in urma cu o saptamana, cand mai multe informatii despre trupele romanesti cantonate in Afganistan au intrat in posesia presei, ele nefiind insa publicate. Sambata seara, anchetatorii au perchezitionat locuinta ziaristului, cautand in special fisiere sau CD-uri cu informatii secrete. In acelasi dosar joi a fost arestat preventiv corespondentul Romaniei Libere din Vrancea, jurnalistul Marian Girleanu, care a fost insa eliberat sambata.

Arestarea acestuia din urma a fost considerata drept "un eveniment regretabil" atat de presedintele Traian Basescu, cat si de procurorul general al Romaniei.

De altfel, Ilie Botos a declarat luni ca intentioneaza sa discute cu reprezentantii Clubului Roman de Presa acest subiect, cu atat mai mult cu cat se pare ca arestarea lui Girleanu a fost facuta "din cauza lipsei de cooperare cu procurorii".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.