Parintii celor doi tineri pe care dragostea i-a unit pana si in moarte traiesc, astazi, cea mai trista, cea mai neagra zi din viata lor.

Atinsi de un blestem nedrept care le-a distrus complet vietile si le-a schimonosit sufletele, bietii oameni isi ingroapa copiii rapiti pe vecie acestei lumi. Acum patru zile, Ioana Cozmuta (18 ani) - eleva la Liceul "Spiru Haret" din Bucuresti - si Alecu Dacher (20 de ani) - student la Universitatea "Vasile Goldis" din Baia Mare, au fost gasiti morti in casa bunicilor baiatului. Ambele cadavre erau infasurate cu cabluri electrice legate la un prelungitor al carui stecher era bagat in priza. Politia a ajuns la concluzia ca tinerii s-au sinucis.

Toti colegii Ioanei au plecat la inmormantare

Pe drumul fara de intoarcere, Ioana si Alecu vor fi condusi de toti colegii de clasa ai elevei, care, impreuna cu diriginta lor, au plecat in Maramures.

Sala cu numarul 30 a Liceului "Spiru Haret" din Capitala, acolo unde pana mai ieri a invatat Ioana, era pustie. La fel si sufletele elevilor pe care drama colegei lor i-a socat si impresionat pana la lacrimi. In semn de respect, tinerii au plecat in Maramures, cu diriginte cu tot, sa o vada pe Ioana pentru ultima oara. Nu asa cum o stiau ei, ci imbracata in rochie de mireasa si asezata fara suflare intr-un sicriu. In banca a treia de la perete, locul pe care Ioana nu il va mai ocupa niciodata, colegii au pus doua fire de orhidee. Si o candela a carei flacara stinghera lumina unduitor chipul zambitor al fetei, imortalizat intr-o fotografie.

Ieri, la "Spiru Haret" avea loc o aniversare a liceului. O sarbatoare umbrita de tragedia elevei care si-a luat viata mistuita de o dragoste morbida. O sarbatoare de care ar fi trebuit sa se bucure si Ioana, fata al carei nume este acum pe buzele tuturor liceenilor ingroziti de ceea ce i s-a putut intampla colegei lor. In spectacolul aniversar al scolii, fata - campioana la body-fitness - avea locul ei. Trebuia, alaturi de alti sportivi, sa urce pe scena si sa danseze pe ritmuri vesele. Trebuia sa traiasca.

Este posibil ca tinerii sa se fi drogat inainte de moarte

Tinerii au murit din cauza unui stop cardio-respirator provocat de energia electrica. Aceasta e concluzia la care au ajuns medicii. Ei nu exclud posibilitatea ca tinerii sa fi consumat si droguri. Dupa cum ne-a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Maramures, dr. Calin Man, in urma necropsiei s-a stabilit ca principala cauza care a dus la decesul celor doi tineri a fost stop cardio-respirator provocat de energia electrica de la retea.

Conform procedurii medico-legale au fost recoltate si alte probe, care vor fi investigate ulterior, deoarece exista suspiciunea ca ambii tineri sa fi consumat voluntar medicamente sau chiar substante halucinogene, asa cum presupuneau si unii dintre vecini. Rezultatele toxicologice se vor cunoaste insa abia peste cateva saptamani.

Obiceiurile nu au permis ca iubitii sa fie pusi in acelasi sicriu

Ioana si Alecu vor fi inmormantati astazi, la orele 14.00. Corpurile lor neinsufletite au fost transportate de la morga Spitalului Judetean Baia Mare, unde a fost efectuata necropsia, la casa bunicilor baiatului din satul Tautii de Sus, oras Baia Sprie, din judetul Maramures. Sicriele au fost asezate chiar in camera unde cei doi tineri au hotarat sa isi puna capat zilelor.

Ieri, zeci de oameni, inclusiv colegii Ioanei, sositi de la Bucuresti, s-au adunat la casa batranilor Petric pentru a-i vedea pe cei doi tineri care prin moartea lor au provocat atata durere. Alecu a fost imbracat in costum de mire, iar Ioana in rochie de mireasa. Astfel dorinta celor doi tineri a fost implinita, pentru ca ei au scris ca vor sa fie ingropati impreuna. Oamenii spun ca numai daca acestia ar fi fost cununati religios, ar fi putut sa fie inmormantati in acelasi sicriu. Mama baiatului, plecata la munca in Franta, va sosi abia azi in oras. Femeia a fost nevoita sa ramana acolo deoarece a inmormantat-o ieri pe batrana pe care o avea in ingrijire. Tatal Ioanei Cozmuta, domiciliat in Copalnic (Maramures), ajunsese in Tautii de Sus si e de acord ca fata lui sa fie ingropata alaturi de "cel ales", in cimitirul localitatii. Mama Ioanei sosise din Bucuresti, impreuna cu ceilalti doi copii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.