Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca demiterea conducerii de spitale de catre ministrul sanatatii este neconstitutionala. Curtea a constatat neconstitutionalitatea unui articol din ordonanta de urgenta 154/2005.

Acesta prevedea ca: "in scopul prevenirii inregistrarii de noi datorii, arieratele recunoscute se vor plati dupa analiza, evaluarea si restructurarea unitatilor sanitare cu paturi, care au acumulat datorii pana la 31 mai 2005, de catre Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate."

"Restructurarea conducerii unitatilor sanitare cu paturi, respectiv a consiliilor de administratie si a comitetelor directoare, se va face prin ordin al ministrului sanatatii si, respectiv, al ministrilor care au in subordine unitati sanitare cu paturi."

Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta, ca urmare a invalidarii de catre justitie a demiterii unor directori de spitale, intre care si Sorin Oprescu, care este si senator PSD.
Curtea a fost sesizata cu privire la exceptia de neconstitutionalitate din ordonanta de urgenta de 38 de senatori ai opozitiei.

Liliana Nicolae a discutat cu ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu dupa anuntarea deciziei Curtii Constitutionale.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.