Directorul cotidianului Ziua, Sorin Rosca Stanescu, a declarat marti ca procurorii il acuza de utilizarea unor informatii privilegiate, referitoare la cotarea la bursa a actiunilor Rompetrol.

Dupa ce a fost audiat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul Rompetrol, Sorin Rosca Stanescu a spus ca a luat act de invinuirile care i se aduc si a solicitat procurorilor sa puna la dispozitia apararii toate stenogramele convorbirilor sale cu Traian Basescu, inainte ca acesta sa devina presedinte al Romaniei.

El a precizat ca se refera la acele convorbiri care il vizeaza pe Dinu Patriciu sau situatia de la Rompetrol.

De asemenea, Sorin Rosca Stanescu a declarat ca urmeaza ca procurorii sa-i prezinte inregistrarile unor convorbiri telefonice, avand confirmare oficiala ca i-au fost ascultate telefoanele.

Cunoscutul ziarist a negat ca ar fi primit informatii privilegiate despre bursa, aratand ca s-a informat din presa inainte cu cateva zile de listarea la bursa a companiei Rompetrol In schimb, el a recunoscut ca a avut convorbiri cu Dinu Patriciu, pe aceasta tema dar dupa listarea actiunilor.

Sorin Rosca Stanescu l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca a declansat la adresa sa o serie de acte de agresiune."Exista o suita de gesturi, de fapte, de date, care, daca vom avea inregistrarile, se vor concretiza si care demonstreaza ca exista, clar, un rol pe care-l joaca presedintele Traian Basescu in toata aceasta nebunie legata de Rompetrol", a precizat Rosca Stanescu.

"Uitati-va care a fost pozitia lui Dinu Patriciu legata de desemnarea lui Traian Basescu drept candidat prezidential si apoi uitati-va si la pozitiile pe care le-am avut referitoare la transformarea Aliantei PNL-PD in partid popular si veti intelege foarte usor cum se joaca politica, prin penal, in Romania de astazi", a declarat cunoscutul jurnalist, la intrebarea ziaristilor privind motivul pentru care este acuzat in dosarul Rompetrol.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.