Judecatoarea Huza a fost trimisa ieri in judecata la exact un an dupa ce „Cotidianul“ a dezvaluit modul in care a obtinut o casa fara sa aiba dreptul. Huza urmeaza, conform legii, sa fie suspendata din functia de magistrat, pierzindu-si pensia de 70 milioane de lei pe luna.

Judecatoarea Maria Huza, inca membru al CSM, a fost trimisa, ieri, in judecata de procurorii anticoruptie, pentru fals in declaratii si instigare la acordarea de credite cu incalcarea legii. Nici Mihai Enachescu, director la Administrarea Fondului Imobiliar, nu a scapat, fiind trimis in judecata pentru acordarea creditelor. Totodata, procurorii vor demara cercetari si in cazul fiicei si tatalui judecatoarei Huza, care i-au urmat exemplul. Atit Diana Huza, cit si Vasile Petre si-au cumparat cite un apartament pe baza unei legi, care nu le permitea achizitionarea unei locuinte cu dobinda subventionata si in rate.

Conform legii magistratilor, in momentul in care un judecator sau procuror este trimis in judecata, este suspendat imediat din functie de catre Consiliul Superior al Magistraturii. Chiar daca Huza a depus cererea de pensionare, iar CSM i-a acceptat-o, pina cind presedintele Basescu nu semneaza decretul de eliberare din functie, judecatoarea inca mai are calitatea de magistrat. Dar trimiterea in judecata duce la suspendarea din functie, ceea ce inseamna ca va ramine si fara pensie, si fara salariu.

In aceeasi situatie se afla si judecatoarea Luana Stancu, cea care a luat cu forta dosarul privind casa parintilor Monicai Macovei. CSM i-a acceptat cererea de pensionare, insa tot pentru ca decretul nu a fost inca semnat de Basescu, Consiliul este obligat sa ia, astazi, in discutie actiunea disciplinara demarata la sfirsitul anului trecut si ar putea, la rindul ei, sa fie suspendata din functie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.