Exista sansa ca Papa Benedict al XVI-lea sa vina in Ardeal, in 8 septembrie 2007, la Pelerinajul Luminii, care va incheia marea Adunare Ecumenica Europeana de la Sibiu. Aflandu-se in pelerinaj in Austria, in acea zi Papa ar putea face o vizita de cateva ore in capitala culturala a Europei, care va fi Sibiul in anul 2007, pentru a consfinti evidenta ca spiritualitatea europeana este profund marcata de crestinism.

Aceasta idee s-a nascut sambata, la Roma, cand Comitetul Comun al Conferintei Bisericilor Europene (CBE) si al Consiliului Conferintei Episcopale Europene (CCEE) a hotarat ca la viitoarea Adunare Ecumenica Europeana, din 4-9 septembrie 2007, de la Sibiu, sa fie invitati "cu multa bucurie si speranta" toti intaistatatorii Bisericilor din Europa, in frunte cu Papa Benedict al XVI-lea, dupa cum precizeaza agentia ortodoxa Trinitas.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.