Circa 20 de martori din dosarul de coruptie al lui Csibi Istvan, instrumentat de DNA, si-au schimbat declaratiile, aceeasi situatie fiind si in cazul celorlalte cauze, a declarat, ieri, procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Targu Mures, Dan Petru, citat de corespondentul Mediafax.

Petru a spus ca unul dintre politistii care au lucrat la dosarul de coruptie al lui Csibi l-ar fi informat, miercuri, ca foarte multi martori au fost amenintati si si-au schimbat declaratiile.

"Eu nu stiu decat atat, ca multi martori si-au schimbat declaratiile. Am aflat ca in Miercurea Ciuc foarte multi au fost contactati de oamenii lui Csibi si de frica sau, stiu eu, din alte interese, si-au schimbat declaratiile. Revin, nu stiu chiar exact, n-am vazut chiar eu, am aflat de la altii. Cei care au dat niste relatii directe acum incearca sa atenueze, inclusiv pe dosarele penale. In cele instrumentate de mine, numarul martorilor a fost de ordinul zecilor, insa e greu sa estimez cati si-au retras declaratiile", a declarat Dan Petru.

Procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Targu Mures a adaugat ca recent l-a trimis in judecata pe Csibi Istvan in doua dosare penale.
Csibi Istvan este cercetat si trimis in judecata in mai multe dosare, alaturi de acoliti ai sai, pentru o serie de infractiuni, unele comise cu violenta, la Miercurea Ciuc si Targu Mures.

La inceputul lunii ianuarie a acestui an, unul dintre martorii in procesul lui Csibi Istvan, acuzat de dare de mita si constituire de grup infractional organizat, a sustinut, la termenul de la Tribunalul Suceava, ca declaratia data anchetatorilor nu este valabila, fiind scrisa dupa instructiunile unui politist. Csutak Attila, fost angajat al firmei Hit Company, unul dintre martorii in procesul omului de afaceri harghitean Csibi Istvan, nu si-a recunoscut declaratia data anchetatorilor, sustinand ca "a scris dupa declaratia ofiterului".

La sfarsitul lunii decembrie 2004, procurorii anticoruptie au finalizat ancheta privindu-l pe omul de afaceri Csibi Istvan, care - ajutat de un prim-procuror, de politisti si de sefi din cadrul Garzii Financiare - ar fi infiintat o retea de crima organizata prin care, potrivit anchetatorilor, avea practic controlul in judetul Harghita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.