Gregorian Bivolaru este cercetat de catre procurorii bucuresteni - pe langa dosarul in care este acuzat de trafic de persoane - si in legatura cu acuzatiile care i s-au adus din partea Federatiei Comunitatilor Evreiesti (FCE) privind instigarea la ura rasiala sau xenofobie. FCE si Centrul pentru Studiul Evreilor Romania au reclamat faptul ca Gregorian Bivolaru si adeptii MISA, prin publicatiile lor, au instigat la ura rasiala, fiind incalcata totodata si Ordonanta de Urgenta a Guvernului 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

In sustinerea acuzatiilor aduse, reclamantii au invocat mai multe carti sau notite, printre care si celebra "Francmasoneria - Misterele dezvaluite ale unei gigantice conspiratii satanice planetare", a lui Gregorian Bivolaru. Potrivit legii, prin organizatie cu caracter fascist, rasist sau xenofob se intelege "orice grup format din trei sau mai multe persoane, care isi desfasoara activitatea temporar sau permanent, in scopul promovarii ideilor, conceptiilor sau doctrinelor fasciste, rasiste sau xenofobe, precum ura si violenta pe motive etnice, rasiale sau religioase, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenta pentru schimbarea ordinii constitutionale sau a institutiilor democratice, nationalismul extremist".

Plangerea comunitatii evreiesti, inregistrata in mai 2005 la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), ar fi aparut in urma "unei dispute intre adeptii MISA si masoneria sionista", sustin surse din cadrul Miscarii, citate de Mediafax. Pe de alta parte, procurorii DIICOT mai efectueaza cercetari privind savarsirea unor fapte din sfera criminalitatii organizate si a celei economico-financiare, infractiuni la viata sexuala implicind abuzarea unor minori, raspindirea de materiale pornografice.

In acest dosar, Bivolaru este judecat in lipsa, de catre Tribunalul Sibiu, urmatorul termen fiind 30 ianuarie. Gregorian Bivolaru a fost arestat pentru prima data la sfirsitul lunii martie 2004, fiind acuzat ca a intretinut relatii si perversiuni sexuale cu minora Madalina Dumitru (cand aceasta avea doar 17 ani), folosindu-se de influenta sa asupra adolescentei, in calitate de profesor de yoga.

Liderul spiritual al MISA a fost eliberat din arest dupa ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucuresti a admis ca s-au comis greseli procedurale la momentul incarcerarii lui "guru". La 1 iunie 2004, Bivolaru a fost dat in urmarire generala, el fiind retinut in Suedia, dupa ce s-a prezentat la Biroul de imigrari, unde a cerut azil politic in acest stat. Dupa ce judecatorii suedezi au respins cererea de extradare a lui Bivolaru, in 30 decembrie 2005, acesta a primit dreptul de rezidenta permanenta in Suedia, avand statut de refugiat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.