Fostul ministru al Sanatatii Mircea Beuran l-a operat ieri pe omul de afaceri sirian Omar Hayssam, suspect de cancer la colon. Operatia a avut loc la Spitalul Penitenciarului Rahova si, potrivit medicilor, a fost un succes.

Interventia chirurgicala a fost efectuata de o echipa mixta de specialisti, de la Spitalul Penitenciarului si de la Spitalul Floreasca, condusa de fostul ministru al Sanatatii Mircea Beuran. La operatie a participat si directorul Institutului de Medicina Legala, Dan Dermengiu. Potrivit rudelor sirianului, starea sanatatii acestuia s-a agravat foarte mult in ultimele doua saptamini.

"A fost diagnosticat cu tumora de colon de 10-12 cm, care a fost descoperita in urma investigatiilor facute de medicii de la Rahova. Era intr-o stare avansata, deoarece a fost descoperita foarte tirziu", ne-a marturisit avocata si cumnata lui Hayssam, Carmen Elena Omar. Ea ne-a mai spus ca s-a incercat transferarea la un spital de specialitate, dar Administratia Nationala a Penitenciarelor s-a opus, motivind ca spitalul de la Rahova tocmai a fost modernizat.

"Se punea problema ingrijirii postoperatorii, chimioterapia, citostaticele, dar am amintit si efectul pe care l-ar avea asupra psihicului bolnavului", ne-a mai explicat cumnata lui Hayssam. Ea ne-a spus ca familia l-a ales pe Mircea Beuran sa efectueze interventia chirurgicala deoarece auzise ca este un bun specialist. Profesorul Beuran ne-a spus ca operatia a decurs foarte bine si a confirmat existenta unei tumori de 8-10 cm.

"Starea de sanatate a pacientului este foarte buna, iar complicatiile ulterioare sint reduse", ne-a mai spus Beuran. El s-a aratat incintat de conditiile spitalicesti pe care le-a gasit la Rahova, dar mai ales de cele care tin de blocul operator. Boala de care suferea Omar Hayssam a blocat in ultima perioada toate cele trei procese care judeca dosarele sirianului. Avocatii acestuia, chiar au cerut judecarea lui in stare de libertate, deoarece "mentinerea in arest afecteaza dreptul la demnitate al lui Omar Hayssam".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.