Carmen Paunescu a primit ieri trei ani de inchisoare cu suspendare sub control judiciar, fata de doi ani cat hotarase Judecatoria Ramnicu Valcea.

Prin decizia penala data de Tribunalul Valcea, sotiei senatorului PSD i s-a majorat pedeapsa cu inca un an, fiind condamnata astfel la trei ani de inchisoare, dar tot cu suspendare, insa nu conditionata, cum se pronuntase Judecatoria. Sentinta poate fi atacata cu recurs in timp de zece zile.

Ieri, la Tribunalul Valcea s-a judecat apelul pe care Parchetul Valcea l-a facut, considerand ca pedeapsa de numai doi ani cu suspendare acordata de Judecatoria Ramnicu Valcea lui Carmen Paunescu "exprima o clementa nemeritata". Sotia senatorului de Hunedoara, Adrian Paunescu, a fost condamnata pentru accidentul rutier comis la 31 iulie 2004, in urma caruia trei oameni din familia Burlan, din Valea Mare Olt (sot, sotie si fiica), au murit, iar o alta fiica a decedatilor s-a ales cu vatamari grave.

Reprezentantul Parchetului, procurorul Rodica Dinu, a spus, ieri, ca pedeapsa de numai doi ani cu suspendare primita de Carmen Paunescu e necorespunzatoare. "Pedeapsa pe care a primit-o sa fie doar pentru o singura victima. Trebuie sa se tina seama ca a avut loc un concurs de infractiuni si a avut loc si o vatamare corporala din culpa. Consider ca pedeapsa este foarte blanda si va rog sa o majorati", a spus procurorul.

Presedintele completului, Claudiu Stefan, a concluzionat: "Am inteles ca doriti marirea pedepsei, dar mentinerea modalitatii de executare. Deci modalitatea de executare sa se mentina?". Raspunsul procurorului a fost unul afirmativ, asa ca s-a mentinut suspendarea.

Cum se "traduce" sentinta de ieri

Suspendarea sub control judiciar este mai grava si presupune ca autoarea cumplitului accident trebuie sa instiinteze periodic organul de politie din localitatea unde domiciliaza, ori de cate ori paraseste domiciliul. Perioada de incercare pentru Carmen Paunescu este de sase luni. Daca in acest ragaz va mai comite o alta fapta penala, Carmen Paunescu va fi nevoita sa execute cei trei ani de puscarie, la care se adauga pedeapsa pentru fapta comisa. Pe o perioada mai mare de doi ani, nu are dreptul de a poseda permis de conducere.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.