Audiat, ieri, in calitate de martor in dosarul mineriadei din 15 iunie 1990, fostul comandant al Unitatii de Cercetare si Diversiune Buzau, colonelul Gheorghe Trutulescu, a declarat ca nu stie cine a dat ordinele, precizand ca a fost simplu executant.

"Sunt 15 ani de atunci!", s-a scuzat Trutulescu.
Fostul sef al unitatii buzoiene si apoi angajat al SPP, condamnat la sapte ani de inchisoare in afacerea Tigareta II si eliberat in octombrie 2003, a mai spus ca ii este dor de colegi, ca face sport si ca ar vrea sa faca o afacere care sa-i aduca bani.
In timpul evenimentelor din Bucuresti din perioada 13 - 15 iunie, au fost ucise sase persoane, alte cateva zeci fiind ranite. Tot atunci, cladirile Politiei Capitalei si Ministerului de Interne, precum si sedii de partide si alte institutii importante ale statului au fost devastate.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii militari, cei vinovati de uciderea celor patru persoane, in 13 iunie 1990, sunt ofiterii superiori care s-au aflat la comanda Ministerului de Interne in momentele acelea, respectiv generalul (r) Mihai Chitac - fost ministru de Interne, generalul (r) Gheorghe Andrita - fost adjunct al ministrului de Interne, coloneii de Politie in rezerva Calin Traian Stefan, Costea Dumitru si Constantin Vasile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.