Ministrul Codrut Seres i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa faca publice informatiile pe care le are in privinta grupurilor de interese. Intr-un discurs rostit luni, seful statului punea pe seama presupuselor grupuri de interese costul, prea ridicat, in opinia sa, al gazelor naturale pe care Romania le importa din Rusia.

"Deocamdata presedintele Basescu nu a mentionat nimic in ceea ce ma priveste, iar eu il consider pe presedintele Basescu un aliat in ceea ce priveste lupta impotriva grupurilor de interese. Si daca este sa vorbim de anumite spagi, ciubucuri, comisioane ele trebuie cautate in zona societatilor comerciale, fie cu capital privat, fie cu capital de stat", a declarat domnul Seres.

Ministrul Seres a precizat ca sunt necesare explicatii pentru ca acuzatiile sa nu fie asociate cu numele sau sau cu cel al lui Dan Voiculescu, seful sau din cadrul Partidului Conservator.

Deocamdata presedintele Basescu nu a mentionat nimic in ceea ce ma priveste, iar eu il consider pe presedintele Basescu un aliat in ceea ce priveste lupta impotriva grupurilor de interese. - Codrut Seres

Presedintele Basescu, prezent luni la un bilant al Politiei spunea: "Prin vara anului trecut, vorbeam de grupuri de interese in jurul ministerului industriilor, pentru ca acum sa constatam ca avem cel mai ridicat pret la gaze".
"Acest tip de activitate care vizeaza actualele structuri de putere trebuie sa fie prioritare pentru politia romana, in vederea mentinerii unui mediu de afaceri curat, pentru mentinerea unei administratii curate", spunea Traian Basescu.

"Presedintele Basescu sa-si continue ideea"

Ministrul Seres a spus ca nu exista motive pentru ca el sa demisioneze, cat despre afirmatii facute de presedinte la ultima remaniere, raspunsul a fost "in momentul respectiv au fost remaniati doi secretari de stat".

Ministrul i-a cerut presedintelui Basescu sa inlature orice suspiciune.

"M-as bucura daca presedintele Traian Basescu si-ar continua ideea, pentru ca altfel va lasa sa planeze asupra mea personal si asupra Ministerului Economiei si Comertului banuieli care in momentul de fata nu sunt nici dovedite si in ceea ce priveste importul de gaze naturale nu sunt nici adevarate", a declarat Codrut Seres.

"Sunt sigur ca domnul presedinte Traian Basescu are informatii la indemana si poate sa le puna la indemana opiniei publice, care sunt aceste grupuri de interese, pentru ca dupa un an de prelungire a suspensului, daca nu le precizezi, s-ar putea sa fii incadrat la "tainuire" si asta este foarte grav", spune ministrul economiei.

O disputa Basescu - Partidul Conservator?

Nu a fost prima data cand seful statului l-a criticat pe ministrul economiei. Cu ocazia remanierii guvernului din vara trecuta, Traian Basescu spunea ca ar fi trebuit schimbat si ministrul de la economie.
Codrut Seres spune acum ca seful statului ar trebui sa faca unele precizari, pentru ca asemenea acuzatii sa nu fie asociate cu numele partidului sau, or cu acela al liderului formatiunii, Dan Voiculescu.
"Cred ca e continuarea unor vorbe aruncate in vant, nesustinute de exemple concrete sau dovezi. Daca ele raman doar la nivelul unei discutii sau pareri, in acest fel nu se poate lupta impotriva coruptiei", a declarat la BBC liderul organizatiei Bucuresti a Partidului Conservator, Valentin Nicolau.

Tema iesirii de la guvernare a partidului lui Dan Voiculescu fost reluata periodic dupa ce presedintele Traian Basescu a lansat, la inceputul anului trecut, formula "participarea Partidului Umanist la coalitia majoritara este o solutie imorala".


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.