Ministerul Sanatatii a interzis de ieri trecerea granitei cu animale sau pasari. De asemenea, Ministerul Sanatatii va cere Vamii sa introduca noi reguli pentru romanii care calatoresc in strainatate, in special in zonele unde s-au depistat focare de gripa aviara.

De asemenea, a fost extinsa supravegherea medicala si in judetele Teleorman, Ilfov, Dolj si Gorj, deoarece autoritatile sanitare veterinare au avertizat ca pasarile migratoare si-ar putea schimba traseul de zbor.

S-a dispus o mai atenta supraveghere a granitelor, in special in zona Giurgiu, punct de tranzitare spre Turcia. Autoritatile din aceasta tara au anuntat ca alti doi copii au fost spitalizati, dupa ce trei copii au murit saptamana trecuta, intr-un focar de gripa aviara. Ieri, alte trei persoane suspectate ca ar fi contractat virusul au fost spitalizate la Ankara, in capitala Turciei.

Pana acum in Romania au fost vaccinate antigripal 1.800.000 de persoane, iar medicii de familie din judetele unde au fost identificate cazuri de gripa aviara sunt in alerta. Elevii care se intorc azi la scoala vor avea ore speciale, in care vor afla cat de periculoasa este aceasta maladie si cum se poate preveni imbolnavirea.