Aplicarea Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniul proprietatii scoate la iveala o "caracatita" a primarilor care au jonglat cu suprafete uriase de teren agricol. Vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatii (ANRP), Teodor Nicolescu, a dezvaluit pentru "Averea" ca primarii unor localitati din tara au dosit nu mai putin de 200.000 de hectare de teren agricol, suprafete ce ar apartine de drept unor persoane deposedate abuziv de comunisti.

Aceste terenuri, tinute ascunse pana acum, au fost repuse la dispozitia comisiilor locale de aplicare a Legii 247/2005, urmand sa fie retrocedate.

Nomenclaturistii, rubedeniile sau acolitii celor din varful administratiei locale ori centrale au invartit pe degete, ani in sir, terenuri pretioase in dauna adevaratilor proprietari.

Potrivit lui Nicolescu, abia azi, dupa 15 ani de la prima tentativa de reformare a fondului funciar, sunt semne ca principiul retrocedarii pe vechile amplasamente se va aplica intocmai, fara ca drepturile reale ale proprietarilor sa mai fie incalcate flagrant.

In acest sens, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor ne-a mai precizat ca a dispus controale si i-a amendat pe primari pe motiv ca au blocat cererile de retrocedare. El si-a luat angajamentul ca in curand apele se vor limpezi in favoarea adevaratilor proprietari si ca, in masura in care mai este posibil, ei isi vor reprimi pamanturile pe amplasamentele pe care le detineau familiile lor. In plus, vicepresedintele ANRP a tinut sa arate ca are legea de partea sa si ca nu va tolera nici o abatere de la aceasta, o garantie constituind-o si faptul ca Autoritatea colaboreaza activ cu asociatiile de proprietari deposedati abuziv de catre comunisti.

Vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru restituirea proprietatii , Teodor Nicolescu, sustine prin urmare ca va destrama jocurile otravite facute in culise de unii primari - inregimentati indeosebi in fostul partid de guvernamant, PSD.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.