In acest moment, exista doua analize asupra situatiei financiar-contabile a unitatii, una realizata de Academie si una realizata de oamenii lui Nicolaescu

Comisia desemnata de Academia Romana pentru a face verificari la Spitalul Clinic de Urgenta Elias a finalizat, ieri, raportul privind rezultatele controlului. Astazi, academicianul Constantin Balaceanu Stolnici va compara rezultatele din raportul intocmit de comisia Academiei Romane cu cele din raportul realizat de comisia Ministerului Sanatatii (MS) si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate la acest spital. "Academia Romana s-a autosesizat, dupa ce ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a anuntat ca Spitalul Elias are datorii si ca il demite pe prof. dr. Sorin Oprescu de la conducerea acestei unitati spitalicesti.

Astfel, Academia Romana a trimis la Spitalul Elias o comisie formata din academicieni care au analizat documentele financiar-contabile. Astazi voi analiza raportul pe care il voi primi de la Academia Romana si il voi compara cu cel primit de la MS", ne-a declarat Constantin Balaceanu Stolnici, director general interimar al Spitalului Elias. Reamintim ca la acest spital, dr. Vlad Romano a fost numit director general interimar de catre ministrul Nicolaescu, iar academicianul Constantin Balaceanu Stolnici, a fost numit director general interimar de catre Consiliul de Administratie (CA) al Spitalului Elias - CA care a fost revocat in data de 22 decembrie a.c. tot de ministrul Nicolaescu.

Un element nou in scandal: Federatia Comunitatii Evreiesti din Romania il roaga pe Tariceanu sa reanalizeze ce se intampla la spital

In acelasi timp, Federatia Comunitatii Evreiesti din Romania (FCER) a transmis, in urma cu cateva zile, o scrisoare premierului Calin Popescu Tariceanu prin intermediul careia il roaga sa analizeze situatia de la Spitalul Elias. Totodata, premierului Tariceanu i se aduce la cunostinta faptul ca FCER este atasata de acest spital - creat ca urmare a gestului umanitar a lui Menachem Elias si incredintat de Fundatia Elias spre administrare Academiei Romane", ne-au declarat surse autorizate din cadrul Academiei Romane.

Reamintim ca presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, a declarat ca "prin Legea 251/2002, Academia Romana a fost insarcinata sa administreze Spitalul Elias". Pe de alta parte, ministrul Sanatatii a precizat ca va discuta cu reprezentantii Academiei Romane despre situatia de la Spitalul Elias dupa sarbatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.