Vlad Romano si Constantin Balaceanu-Stolnici, directorii care isi disputa conducerea Spitalului Elias, ocupa biroul cu rindul.

De o saptamina, Spitalul Elias are conducere bicefala. Exista un director oficial, numit de Ministerul Sanatatii in persoana lui Vlad Romano. Dar mai este si un comitet director interimar numit de Academia Romana, format din Constantin Balaceanu-Stolnici, Leonida Gherasim si Iulian Vacarel. Cum o astfel de conducere multipla nu a fost prevazuta, spitalul a fost dotat cu un singur birou de director, in care noii sefi nu pot decit sa stea cu schimbul.

"Eu am fost de dimineata la spital si am semnat niste acte administrative. Am stat in biroul de director. Domnul Romano a venit si el in vizita la mine, insa a stat in camera de vizavi", spune Constantin Balaceanu-Stolnici. Desi este membru al Partidului National Liberal, Balaceanu-Stolnici considera ca ministrul Sanatatii, coleg de partid cu el, actioneaza in forta pentru a schimba conducerea de la Elias. "Ce-o fi, o fi. Ideea Academiei, de a numi ea directorul, e liberala. Nu poti sa renationalizezi spitalul", adauga Stolnici.

Dupa plecarea din spital a academicianului, in jurul orei 11.00, se instaleaza in biroul de director Vlad Romano. Pentru o rezolvare definitiva a problemei, Virgil Paunescu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, nu exclude posibilitatea unui nou val de demiteri prin ordin de ministru. "Se pot emite noi ordine. Astfel, cei care acum contesta decizia ministerului, vor fi nevoiti sa tina seama de ea", spune Paunescu.

Noii directori au gasit dezastru in spitale

"Am gasit un spital in paragina. Mizeria a crescut pe linga oameni si ei s-au obisnuit cu asta", spune Dan Serban, directorul Spitalului "Sf. Pantelimon" din Bucuresti. Pe lista neagra a noului director se afla mai multe dispozitive medicale atit de vechi, incit ar fi trebuit scoase din uz pina acum. Si la Spitalul Judetean din Tirgu-Mures au fost descoperite nereguli. "Cele mai mari probleme sint legate de consumul de medicamente. Trebuie sa revizuim contractele de achizitie. Acum se desfasoara un audit intern in care vor fi analizate toate contractele de achizitii din ultimii ani", spune Lucian Baila, directorul spitalului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.