O statistica a Politiei Rutiere arata ca numai in Bucuresti sunt inmatriculate peste 840.000 de vehicule, iar in tranzit, in fiecare zi, prin centrul orasului circula aproape 10.000 de masini din provincie. Inca de la primele ore ale diminetii, arterele bucurestene s-au transformat intr-un infern pentru soferi si pietoni. Ca la un semnal, milioane de oameni au pornit in cursa pentru cadourile si cumparaturile de Sarbatori.

Ambuteiaje, claxoane stridente, injuraturi, traversari periculoase printre sute de masini blocate in trafic. In fiecare intersectie mare, politistii de la Rutiera au facut tot ce au stiut mai bine pentru a face mai usoara viata soferilor cu nervii intinsi la maximum. Stratul subtire de zapada asternut pe sosele si, pe ici, pe colo, poleiul format au fost aliatii aglomeratiei care a sufocat, ieri, Bucurestiul.

Distante care, de regula, pot fi parcurse cu masina in cateva minute, ieri, au fost traversate intr-un ritm infernal, in ore bune de mers bara la bara. Numai dupa-amiaza, cand traficul aproape ca a fost paralizat, drumurile transformandu-se intr-o imensa parcare, Brigada de Politie Rutiera a scos pe strazi in total 130 de agenti, 25 fiind "rupti" de la treburile de birou.

Fie ca au fost soferi, fie ca au circulat cu mijloacele de transport in comun, prima ninsoare le-a dat ziua peste cap tuturor bucurestenilor care au iesit din casa. Din cauza temperaturilor scazute motoarele n-au mai pornit, iar automobilele au trebuit sa fie impinse pe drumurile acoperite de zapada . Nici in statiile RATB nu a fost o atmosfera destinsa. Dupa zeci de minute de asteptat in ninsoare, calatorii abia daca s-au putut sui in tramvaiele pline ochi din statiile precedente . Ninsoarea de ieri i-a facut fericiti pe copii. A fost prilejul primei batai cu bulgari din aceasta iarna.