Magistratii Curtii Militare de Apel au respins ieri recursul formulat de cei doi ofiteri SRI Prahova, retinuti sambata de procurorii anticoruptie, impotriva mandatelor de arestare preventiva de 29 de zile, emise pe numele lor. Fostul sef al SRI Prahova, Cornel Paltanea, si adjunctul sau, Daniel Bucur, au fost acuzati de procurorii anticoruptie de luare de mita, instigare si complicitate la santaj si asociere in vederea comiterii de infractiuni, fapte in forma continuata.

In sarcina lor, anchetatorii au retinut ca ar fi coordonat o grupare infractionala care se ocupa cu furtul de combustibil de la uzina Astra Ploiesti, folosindu-se de legitimatiile de serviciu pentru ca transporturile ilegale de combustibil sa ajunga fara probleme la destinatie. De asemenea, in perioada 1993-2001, cei doi si-ar fi incalcat atributiile de serviciu, ar fi blocat informatiile referitoare la afaceri nelegale cu petrol de la societatea Astra Ploiesti si s-ar fi asociat la sustragerea a 340 de tone de combustibil, primind totodata bani, produse si alte avantaje materiale, in valoare de 15 miliarde de lei, precizeaza sursele citate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.