Teribila maladie a pasarilor a aparut si in Romania. Nu mai putin de 19 focare s-au identificat in sud-estul tarii, din care 16 sunt active si in prezent.
In Delta Dunarii, la Ceamurlia de Jos, au aparut primele cazuri de gripa aviara la pasarile domestice. Autoritatile s-au mobilizat imediat, au ucis toate pasarile din gospodariile oamenilor, au adus ajutoare si au platit despagubiri. Laboratorul Weybridge din Londra a confirmat ca in Delta este prezent teribilul virus H5N1, care a omorat pana acum cel putin 71 de persoane de persoane in Asia si milioane de pasari.

Ornitologii au avertizat ca pasarile care sosesc pe bratele Dunarii vin bolnave din Rusia, iar de la sfarsitul lunii noiembrie vor sosi milioane de exemplare. Ceea ce s-a si intamplat. Numarul focarelor a crescut de la o zi la alta, intai in judetul Tulcea, apoi in Braila, Buzau, Calarasi si Ialomita. In total, acum sunt 16 focare active, iar alte trei au putut fi inchise, dupa dezinfectie totala si verificare cu pui-santinela.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.