Evenimentul se constituie intr-o premiera absoluta si va fi transmis in direct de televiziunea care l-a creat si promovat - Realitatea TV. Gala "Zece pentru Romania" ii va reuni, maine, in sala Ateneului Roman, pe cei zece de nominalizati de la fiecare categorie a proiectului lansat de Realitatea TV: politicieni, analisti politici, parlamentari, ministri, oameni de afaceri, tineri politicieni, jurnalisti, sportivi, interpreti vocali si actori.

Proiectul "Zece pentru Romania" are la baza o ampla cercetare sociologica realizata de patru mari institute de sondare a opiniei publice: CSOP, CURS, IMAS si INSOMAR. Gazdele evenimentului, care va fi transmis in direct de Realitatea TV incepand cu ora 18.00, vor fi Melania Medeleanu si Cosmin Prelipceanu, iar decernarea premiilor va fi onorata de personalitati marcante ale Romaniei, numarul invitatilor depasind 700.

In pauza dintre festivitate si concert, se va lansa volumul "Zece pentru Romania", editat de Humanitas, carte in care se vor regasi metodologia primei cercetari sociologice de mari dimensiuni, cele zece categorii selectate, CV-urile personalitatilor si topul castigatorilor. Nominalizatii si castigatorii vor oferi autografe. Gongul va bate pentru a doua oara la ora 20,00, cand orchestra Filarmonicii George Enescu va interpreta, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, celebrul oratoriu "Carmina Burana", transpunerea muzicala a celei mai cunoscute si mai ample culegeri de poezie medievala in limba latina. Solisti vor fi: Lawrence Craig (SUA), Romeo Cornelius (Romania), Ofelia Sala (Spania).

"Zece pentru Romania" marcheaza, maine, un prim moment al stralucirii sub lumina reflectoarelor, dar campania si cercetarile sociologice vor continua in 2006 iar rezultatele selectiei valorilor autohtone vor fi dezbatute in emisiuni saptamanale la Realitatea TV. Autorii proiectului conteaza pe un feedback pe termen lung. La Realitatea TV se va mai vorbi despre reconstructia elitelor, criteriile dupa care sunt evaluate de public si dialogul lor cu acesta.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.