Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, Xu Jian, si secretarul general al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Sergiu Sorin Chelmu, au semnat ieri documentele de predare-primire pentru o donatie a guvernului R.P. Chineze, constand in utilaje in valoare de 500.000 de euro (cinci milioane yuani).

Guvernul R.P. Chineze a donat Romaniei, ca asistenta in domeniul modernizarii infrastructurii, patru excavatoare si cinci betoniere.
Utilajele sunt deja predate si au fost utilizate, iar ieri a avut loc finalizarea formalitatilor pentru aceasta donatie, a precizat ambasadorul Xu Jian.
Oficialul MAPDR a precizat ca utilajele au fost folosite de Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare (SNIF) in zonele afectate de inundatii.

Aceste echipamente vor fi utilizate in continuare de catre SNIF, care va fi privatizata in cel mai scurt timp, a adaugat Chelmu. Un alt beneficiar al utilajelor va fi Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), care va utiliza cele cinci betoniere.
Ambasadorul R.P. Chineze a subliniat cu acest prilej ca intre cele doua tari exista relatii traditionale de prietenie si a mentionat ca anul trecut s-au implinit 55 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre Romania si R.P. Chineza. Diplomatul chinez a precizat totodata ca guvernul chinez a donat Romaniei, dupa inundatiile din acest an, 100.000 de euro, iar comunitatea chineza din Romania a contribuit cu 250.000 de dolari.
"Donatia de azi este inca o expresie a solidaritatii dintre cele doua popoare", a spus ambasadorul Xu Jian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.